Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elektromos robogók – a minőségi akkumulátor fontosságáról

elektromos robogók

LifeStyle

Elektromos robogók – a minőségi akkumulátor fontosságáról

Elektromos robogók – a minőségi akkumulátor fontosságáról

Valószínűleg senkit nem döbbentünk meg azzal a kijelentésünkkel, miszerint a minőségi elektromos robogók ára messze nem a legolcsóbb kategória. Ugyanakkor a piacot elözönlötték a „baráti” árú e-járművek, amelyek gyártói rendkívül szép, már-már mesébe illő ígéretekkel próbálják bevonzani a potenciális vevőt. A kérdés már csak az, melyik irányba kacsingassunk komoly érdeklődőként, illetve az, hogy hosszútávon ki fizet rá a bizniszre?

A minőséget igen is meg kell fizetni

Talán vonzónak tűnhet egy árában alacsonyabb szintet képviselő gép megvétele, viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy különösen hosszútávon szinte mindig beigazolódik a mondás az elektromos robogókkal kapcsolatban is, miszerint „olcsó húsnak híg a leve”. Tetszik vagy nem tetszik, egy minden ízében minőségi alkatrészeket tartalmazó vas, amelynek összeállítása mögött csúcstechnológiás módszerek állnak, nem olcsó. Viszont az áráért cserébe olyan extrákat és strapabíróságot kapunk, ami hosszútávon nem megbosszulja magát, hanem épp ellenkezőleg: minden reményünket pazarul beváltja.

De mi kerül mégis annyiba?

Az elektromos robogók árának nagyságrendjét döntően az azokban lüktető szív, az akkumulátor határozza meg. Hiszen minden ezen múlik: egy aksi, ami mögött világszínvonalú márka áll, évekig maradéktalanul szolgálja ki az igényeket, és tényleg annyit tud, amennyit a gyártó szavatol. Sajnos sok esetben, leginkább a kevésbé ismert brandeknél, ezek a járművek papíron sokkal többet tudnak, mint a való életben. Míg elméletileg egyetlen töltéssel 120 km-t is megtehetünk azokon, addig a gyakorlatban ez 80 km – maximum!

Igen is megéri szélesebbre nyitni a pénztárcát!

Abban az esetben viszont, ha Samsung, Panasonic vagy LG akkumulátor „dobog” az elektromos robogónk belsejében, 100%-ban elhihetjük, hogy a gyártó megadott paraméterei megállják a helyüket a valóságban is. Kíméljük hát meg magunkat a csalódástól, és ha az elektromos robogók háza tájáról mazsolázgatnánk, kizárólag a minőségibb modellek közül válogassunk, máskülönben egy-két év múlva keserű szájízzel gondolunk majd vissza egykori döntésünkre, amit a spórolás szült.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés