Connect with us
Hirdetés

technokrata

Minden, amit a talajcsavarról tudni érdemes: méret és teherbírás

talajcsavar

LifeStyle

Minden, amit a talajcsavarról tudni érdemes: méret és teherbírás

A talajcsavar az építőipar egy újabb technológiai megoldása, amely egyre több bizalmat kap az építkezés előtt állóktól. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik a betonnal szemben, amely még vonzóbbá teszi mind esztétikai, mind pénzügyi szempontból egyaránt.

A talajcsavart mindazonáltal, hogy kifejezetten egyszerű installálni – hiszen működési alapelve megegyezik a hagyományos értelemben vett csavarokkal – mobilis, azaz bármikor áthelyezhető és újrafelhasználható.

Csupán tudni kell, hogy melyik típusára van szüksége a felhasználónak. A talajcsavarok különböző méretekben, valamint kialakításokban kaphatók, így érdemes tüzetesebben is megvizsgálni azokat vásárlás előtt.

talajcsavar

A talajcsavar kialakítása

A talajcsavar annak ellenére, hogy a csavar felnagyított változata, kifejezetten nagy teherbírással rendelkezik, így a kerítésen, a napernyőkön és a teraszon túl egy egész könnyűszerkezetes háznak is tökéletes alapot biztosíthat. A legjobb benne, hogy egyszerűen és gyorsan telepíthető anélkül, hogy tereprendezést kellene eszközölni a telken.

A földbe való elhelyezését követően már terhelhetővé is válik a talajcsavar, így nem kell heteket várni az építkezéssel, mint a beton esetében. Nem érzékeny a nedves környezetre, sem a fagyra, így kifejezetten hosszú élettartammal rendelkezik.

Sokoldalú felhasználhatóság, sokszínű kialakítás

A talajcsavarok sokszínűsége azok sokoldalú felhasználhatóságában rejlik, hiszen mind ipari, mind pedig lakossági környezetben eredményesen alkalmazható. A talajcsavar mérete elsősorban a felhúzni kívánt építmény nagyságától, valamint rendeltetésétől függ, hiszen nem mindegy, hogy egy piciny terasszal szeretnénk kiegészíteni kertes házunkat, vagy pedig egy komplett könnyűszerkezetes házat szeretnénk biztos alapokon tudni.

talajcsavar

A talajcsavar méretei

A csavar kialakítása, valamint a mérete összességében számos más tényezőtől is függ, így annak kiválasztását érdemes a szakemberekre bízni, akik egy személyes konzultációt, valamint pontos felmérést követően tudnak méreteket és talajcsavar árakat mondani.

Összességében 4 különböző szériába tartoznak a talajcsavarok: ETU, ETF, ETG, valamint az ETM széria tagjai közül válogathat az érdeklődő. Míg az M és az F számtalan keret és szinte bármilyen konstrukció alátámasztására alkalmas, addig a G széria tagjai rudak és csöves elemek befogadására képes. Végül az U profil oszlopok és cölöpök eredményes rögzítésére hivatott.

A talajcsavar méretét két dimenzió teszi ki: az átmérő, valamint a hosszúság. A méretek milliméterben kerülnek meghatározásra – mindez pontosan látható a termékkódok mellett.

Válaszd bátran a talajcsavarokat a kisebb és nagyobb lélegzetvételű építkezési munkálatokhoz! Hidd el, nem fogod megbánni!

Média partner: DLX MEDIA marketing ügynökség


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés