Connect with us
Hirdetés

technokrata

Épületüveg fóliák: növeld egyszerűen a nyílászárók teljesítményét!

épületüveg fóliák ablakfólia

LifeStyle

Épületüveg fóliák: növeld egyszerűen a nyílászárók teljesítményét!

Épületüveg fóliák: növeld egyszerűen a nyílászárók teljesítményét!

Az épületüveg fóliák egyre szélesebb körben használatosak az épületek nyílászáróinak teljesítmény növeléséhez. Ezen áttetsző, vékony, ablakokra telepíthető rétegek segítségével komfortosabbá és biztonságosabbá tehetjük otthonunkat vagy munkahelyünket anélkül, hogy hatalmas összegekért ki kellene cserélni meglévő nyílászáróinkat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az épületüveg fóliák legnagyobb előnyeit.

Hőszigetelés

Otthonunk vagy munkahelyünk hőszigetelése kulcsfontosságú tényező a fűtési-hűtési számlák csökkentése, valamint a komfortérzet javítása érdekében. Egy épületüvegre telepíthető ablakfólia használata lehetővé teszi, hogy az ingatlan belsejében tartózkodók kényelmesnek érezzék a belső hőmérsékletet anélkül, hogy magasabb energiaszámlákkal kellene szembesülniük. Az épületüveg fóliák még az extrém meleg területeken is csökkentik a hőmérsékletet, ami különösen fontos például irodákban, ahol a túlzottan magas hőmérséklet negatívan befolyásolhatja a munkavégzést.

Káros sugaraktól való védelem

Az épületüveg fóliák segítenek védeni az erős napsütéstől. A napsugárzás károsíthatja a bútorokat, padlókat és a belső berendezéseket, emellett káros az emberi szemre és bőrre is. Az ablakfóliák jelentősen blokkolják az UV sugárzást, így hatékonyan megőrizhetjük mind a berendezéseink eredeti állapotát, mind egészségünket. Tipp: a LLumar ablakfóliák 99% feletti UV védelmet garantálnak, amelynek köszönhetően a veszélyes ultraibolya sugarakat hatékonyan kizárhatjuk a helyiségből – hatékonyságukat a Szegedi Tudományegyetem mérései is igazolják.

Biztonságosabb üvegfelületek

Az ablakra helyezhető fóliák javítják az épületek biztonságát is: megerősítik az üveg struktúráját, és megakadályozzák az üvegszilánkok szétszóródását egy esetleges baleset vagy vandalizmus esetén. Így segít megakadályozni a törések miatt bekövetkező sérüléseket, így védelmet nyújtanak az épületben tartózkodóknak és a vagyontárgyaknak.

Alacsonyabb energiafogyasztás

A kedvezőbb energiafogyasztás érdekében mindenképp érdemes ablakfóliákat telepíteni az épület üvegfelületeire. A használatukkal megszűrhetjük a napfényt, így meggátoljuk a helyiség felmelegedését. Ennek köszönhetően kevesebbet kell majd a nyári kánikulában működtetni a légkondicionálót, aminek egyik vonzó következménye az alacsonyabb hóvégi villanyszámla.

Esztétikai megjelenés

A dekor épületüveg fóliák számos esztétikai előnnyel is szolgálnak a felhasználók számára. Napjainkban számos színben és minta közül válogathatunk, így az épület tulajdonosának lehetősége van a számára legtetszetősebb megjelenés mellett dönteni. A belátásvédő ablakfóliákkal pedig a magánszférát tudjuk biztosítani az ott lakóknak vagy dolgozóknak. Az ablakfóliák áttetsző és szinte félig áttetsző kivitelben is elérhetőek, így magunk dönthetünk arról, hogy milyen szintű privátszférát szeretnénk kialakítani az ingatlanban.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés