Connect with us
Hirdetés

technokrata

A lucfenyő deszka sokoldalú felhasználása

lucfenyő deszka fa

LifeStyle

A lucfenyő deszka sokoldalú felhasználása

A lucfenyő deszka sokoldalú felhasználása

Egy új ház építése, és a hozzá tartozó kerti építmények kialakítása hosszú ideig tartó, és sok különböző munkálatot igénylő feladat. Az egyes technológiai folyamatok egymásra épülnek, és mindent a legjobb minőségű anyagokból, tökéletesre kell kivitelezni, hiszen hosszú ideig szeretnénk élvezni az otthonunk kényelmét.

Barkácsolj kedvedre!

Ahogy Robinson Crusoe a lakatlan szigeten, te magad is kialakíthatod a saját életteredet úgy, ahogyan csak szeretnéd. Ha a ház építése során nem is tudsz minden feladatot elvégezni, egy kis ügyességgel sok mindent megcsinálhatsz.

Egy-egy ilyen munkálathoz különböző faanyagokra van szükség, hiszen a tartószerkezetekhez gerendát, az áthidalóhoz deszkát, a burkoláshoz rétegelt lemezt, OSB lapot vagy  lambériát fogsz használni. Ezeket a fenyő fűrészárukat a Káplár fatelep webáruházában vagy telephelyein is megvásárolhatod.

A deszka felhasználása a kertben

Kertes házban lakva a kerti bútorok, építmények kialakításához szükséged lesz deszkákra. Egy virágtartó állvány vagy pergola szépen mutat a kertben, a lugas kellemes árnyékot ad.

Fadeszkából készíthetsz stéget a medence vagy kerti tó szegélyének. A kertben egy főzősarok kialakításával bográcsozhat, grillezhet is a család. Ilyenkor jól jön a kerti bútor, ami ugyancsak jól mutat fából.

Játszótér otthon

A kisgyermekes családok szívesen alakítanak ki a kertben olyan részt, ahol a gyerekek biztonságos körülmények között játszhatnak. Egy homokozót vagy egy hintát könnyedén össze tudsz állítani, és évekig eljátszik vele a gyermek. Egy kertbe épített játszóház, vagy a fa felsőbb ágaira épített bunker a gyerekek privát birodalmává válik.

A nagyobb gyerekek sportolását is elősegítheted, ha fából kosárlabdapalánkot készítesz számukra. A kert nagyon sok játéklehetőséget jelent a gyerekek számára, viszont a veszélyes helyeket – például a kutat – jobb, ha elkeríted előlük.

Kutya a kertben

Ha a családi kedvenced a kertben él, számára is megfelelő, biztonságos életteret kell kialakítani. Fakerítéssel célszerű elkeríteni előle a számára veszélyes helyeket.  Az elektromos kábeleknek , csatlakozóknak fadobozt érdemes készíteni, mert a kölyökkutyák előszeretettel rágják a kábeleket. Ha virágoskertet szeretnél a kertben, a kutya jobb, ha nem tud odamenni, tehát egy megfelelő méretű kerítéssel is körbeveheted.

Ugyanakkor a kutyusnak is kell egy olyan hely, ahol biztonságban érezheti magát, ahol védve van az esőtől, széltől, hótól. Tehát készíthetsz neki egy formás kis kutyaólat fadeszkából, tetejét pedig zsindelyből. Ezt még szigetelheted is, hogy a kisállat ne fázzon a hideg éjjeleken sem. A Káplár fatelepen kapható kőzetgyapot szigetelést érdemes két deszkaréteg közé helyezni, hogy a kutya ne tudja azt szétszedni.

A kert számtalan lehetőséget ad, neked csak ki kell találnod, és meg kell valósítanod. A kerti építmények a családod kényelmét fogják szolgálni, és ha törekszel az olyan természetes anyagok, mint a fa minél gyakoribb felhasználásra, egy igazi kis “tündérkertet” varázsolhatsz a házad köré.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés