Connect with us

technokrata

Magasított ágyak a fájós derék védelmében

Magasított ágyak lakberendezés

LifeStyle

Magasított ágyak a fájós derék védelmében

Magasított ágyak a fájós derék védelmében

Akik fárasztó fizikai munkát végeznek, éppúgy megérzik néhány év után a derekukon, mint akik naphosszat ülnek a számítógép előtt. Mindkét munkavégzés igényel némi odafigyelést, hogy kíméljük a fájós hátat, de a nappali tevékenységek jellemzői mellett az éjszakai pihenés minősége is épp olyan fontos.

Magas ágyak – könnyebb felkelés

A különféle problémákkal küzdők számára ideális megoldás lehet a Nonstop Bútor magasított egyszemélyes ágya, mely lehetőséget teremt a könnyebb és fájdalommentesebb leülésre, lefekvésre és felkelésre. Magas ágyakat korábban csak mint emeletes ágy tudtunk elképzelni, mára ez szerencsére megváltozott, és a sima fekvőmagasságban vásárolható ágyak lettek átalakítva úgy, hogy segítsenek a mindennapokban.

A magasított ágyak pont akkora magasságban helyezkednek el, hogy segítségükkel az idősek vagy a mozgásukban enyhén korlátozottak is egyszerűbben meg tudják oldani ezt a mások számára gyors feladatot. Az öregeknek és a valamilyen hátránnyal indulóknak azonban nehezére esik a mélyre való leülés vagy az alacsony ágyról való felkelés.

Balesetek után vagy valamilyen rehabilitációs céllal is ajánlott az ilyen fekhelyek beszerzése. Viszont arra számítani lehet, hogy aki egyszer ilyen típusú ágyat használ, az úgy megszereti, hogy felépülése után sem akar majd megválni tőle.

Extra nagy fekvőfelület

Némelyik egyszemélyes heverő a magasított ágy megoldása mellett további előnyöket is felkínál. Az egyik ilyen plusz pozitívum ezeknek a heverőknek a fekvőfelülete. Léteznek olyan típusok, melyek hatalmas felülettel rendelkeznek, hosszában közel 210 cm, széltében pedig 100 cm-es helyen teszik lehetővé a pihenést.

További előny a Nonstop Bútor webáruházban, hogy minden fekvőhely típushoz többféle szövet áll rendelkezésre. Ez bútoronként eltérő, van, ahol csak néhány, pl. a képeken megadott textíliákból lehet választani, vannak viszont olyan fekhelyek, ahol több száz szövet áll rendelkezésre.

Ezenkívül a legtöbb ágyhoz ajándék párnát ad a webáruház, kanapéágyakhoz akár négy darabot is, melyeknek szövete szintén választható. A heverők természetesen ágyneműtartósak, melyek iránya lehet balos vagy jobbos.

A magasság beállítása

A magasság annak függvényében is változhat, hogy milyen típusú ágybetétet kérünk az adott ágyhoz. Normál szivacs esetében plusz 5 cm-es a vastagság, míg extra szivacs esetében 10 cm-rel nő meg ez a hossz. Az ortopéd gerincvédő szivacs már eléri a 12 cm-t is, amellyel 53 cm-es vastagságot kapunk. A párnázottság fajtájának kiválasztásához érdemes kikérni a Nonstop Bútor webáruház munkatársainak tanácsát, akik készségesen segítenek minden téren és megosztják szakmai tapasztalataikat.

Az idősek és a gerincfájdalmakkal küzdők számára nagyon jó hír, hogy kaphatók már ilyen ágytípusok, melyeknek a támlája is tetszés szerint alakítható. Az ágyak több részre szétszerelve szállíthatók, de ha problémás a hazaszállítás kérdése, akkor az is megoldható a Nonstop Bútor segítségével.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu