Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mitől lesz sikeres egy rendezvényszervező cég?

rendezvényszervezés Rendezvénymenedzsment Online Mesterkurzus

LifeStyle

Mitől lesz sikeres egy rendezvényszervező cég?

Mitől lesz sikeres egy rendezvényszervező cég?

A rendezvényszervezés nem könnyű feladat, nagy adag kitartás, sok-sok kreativitás és megfelelő rugalmasság szükséges ahhoz, hogy valaki jó legyen a szakmában. Ebben a cikkben pontokba szedtük, milyen tulajdonságokkal érdemes rendelkeznie egy profi rendezvényszervezőnek.

1. Szakmai felkészültség

Az első és legfontosabb a szakma alapjainak az elsajátítása. Ismerni kell minden szakkifejezést, tudni kell, milyen technikai és rendezvényeszközök vannak, és persze protokollismeretek sem ártanak. Ezt a tudást megszerezni leginkább egy Rendezvénymenedzsment Online Mesterkurzus keretein belül lehet, mint amilyet a MOE Rendezvényakadémia is rendszeresen indít.

Itt a szakma elismert tekintélyei oktatnak, akiktől gyakorlati ismereteket is lehet szerezni, ugyanis tippeket és tanácsokat is tartalmaz a tananyag. Ezenkívül értékes csekklistákkal, esettanulmányokkal és bónuszvideókkal segítik a tanulókat az elméleti tudás megszerzésében.

2. Nyitottság, rugalmasság

A második helyen kell megemlíteni, mekkora nyitottság szükséges ahhoz, hogy valakiből jó rendezvényszervező váljon. Mindig figyelni kell az aktuális trendeket, és nyitott szemmel kell járni a világban. Sosem szabad ódzkodni attól, hogy valamilyen újítást kipróbáljunk.

Egy profi szakember mindig elfogadja a kihívásokat. Külföldi megbízóval kell tárgyalni? Innovatív eszközöket kell alkalmazni a rendezvényen? Mindez nem lehet probléma!

3. Együttműködési készség

Manapság a szakmai sikerhez nem elég csak az elméleti tudás, az is fontos, hogy mindezt hogyan ültetjük át a gyakorlatba. Ahhoz pedig, hogy bármilyen ötletünk megvalósuljon, kapcsolatokra, más emberekkel való együttműködésre van szükség.

A rendezvényszervezés esetében sincs ez másképp. A jó szervező mindig meghallgatja az ügyfelét, képes az ő fejével is gondolkodni, és hajlandó a kompromisszumra. A megbízó folyamatokba való bevonása is segít abban, hogy nagyszerű produkció jöjjön létre.

4. Problémamegoldó képesség

Szorosan összefügg az előző ponttal a problémamegoldásra való képesség. Ez az egyik legnehezebben elsajátítható tulajdonság, de egy sikeres rendezvényszervezőnek mindig higgadtnak kell maradnia, és logikusan gondolkodnia. Márpedig ebben a szakmában elég sok olyan eset van, mikor azonnal kell cselekedni, új tervvel előállni.

Sem egy hirtelen jött betegség, sem egy elromlott eszköz nem gátolhatja a rendezvény lebonyolítását. A jó szakember olyan csapatot épít magának, ahol a tagok maguk is profik, és közös erővel le tudják győzni az akadályokat.

5. Maximalizmus

A maximalizmus is elvárt egy olyan rendezvényszervezőtől, aki már több éve dolgozik, és alázatosan kitanulta a szakma fortélyait. Mindig a lehető legjobbat kell nyújtani. Nem elégedhet meg fél megoldással: legyen szó világítástechnikáról, cateringről vagy a fellépők produkciójáról. Ehhez jó, ha kiterjedt kapcsolatrendszerrel is rendelkezik az illető, hogy mindig a legjobb szolgáltatókkal tudjon együtt dolgozni.

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés