Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy erős teleszkópos horgászbot bizony még mindig jó szolgálatot tehet

teleszkópos horgászbot

LifeStyle

Egy erős teleszkópos horgászbot bizony még mindig jó szolgálatot tehet

Egy erős teleszkópos horgászbot bizony még mindig jó szolgálatot tehet

Ebben a cikkben arra szeretnénk buzdítani minden horgászt, hogy semmiképp ne feledkezzünk meg a teleszkópos horgászbotok rendkívüli hasznosságáról. Úgyhogy ennek szellemében azokat az előnyöket fogjuk részletezni, amelyek a teleszkópos botok mellett szólhatnak.

Minek tudható be, hogy a teleszkópos horgászbotok némileg háttérbe szorultak?

Talán a leginkább számottevő szempont a feeder, illetve a bojlis horgászbotok elképesztő térnyerése. Ugyebár mindkét műfaj esetében olyan pálcákról beszélhetünk, amelyeknél úgynevezett rakós szisztémával működik a botok összeállítása.

Természetesen a feeder és bojlis botoknak megvan a hozzáadott értéke, de ettől függetlenül a Damil.hu horgászbot kínálatában is könnyen találhatunk olyan teleszkópos modelleket, amelyek hibátlanul szolgálják ki az igényeket a vízparton.

Sőt, a csónakos horgászatok keretei között ez kiváltképp igaz lehet. Pláne azt figyelembe véve, hogy a teleszkópos változatok hányféle szempontból képesek a kezünk alá dolgozni. Mindjárt részletezni is fogjuk ezeket az előnyös tényezőket.

Amiért a mai napig jól járhatunk, ha mellette döntünk

Ha volt már szerencsénk egy teleszkópos terméket összeszerelni horgászatra készülődve, akkor pontosan ismerhetjük a dolog egyszerű jellegét. Csak kitoljuk a pálcát, húzunk egyet a gyűrűkön, és akár már csalizhatunk is.

Nem beszélve arról, hogy ezek a horgászbotok rendkívül helytakarékosak is. Jóval kevesebb, mint egy métert foglalnak el szállítás vagy tárolás közben, ami egy komolyabb pecára készülve szintén nem elhanyagolható tényező.

Ráadásul az erőtartalékról még nem is beszéltünk. Pedig akár a 100 méter feletti dobások esetében, akár egy-egy testesebb hal fárasztása közben is egyértelműen tetten érhető ez az előnyös tulajdonság.

A következők segíthetnek a használatban

Mint minden horgászbotnál, a teleszkópos pálcák kiválasztását tekintve is érdemes a peca jellegéből kiindulva választani. Figyelembe véve, hogy milyen víztípuson, milyen vízi tereptárgyak mellett, mekkora halakra és milyen módszerrel szeretnénk eredményesek lenni.

Ha ezeket alapként sikerül figyelembe venni, akkor jöhetnek a kulcsfontosságú paraméterek. Vagyis a bot hosszúsága, a dobósúly tartománya, a terhelhetősége és az akciója. Minden tényező kapcsán úgy választva, hogy az tényleg szinkronban legyen a peca körülményeivel.

Ha pedig mindehhez pluszban az orsót, a zsinórt, illetve a végszereléket is sikerül kellőképpen hozzáigazítani, akkor sok nagy fogáshoz segíthet minket hozzá egy modern darab.

Legyen a célunk akár a testesebb békéshalak, pontyok, amurok vagy nagyobb keszeg- és kárászfélék megfogása. De ezzel együtt a rablóhalas horgászat esetében is nyugodtan előkerülhet egy-egy teleszkópos bot.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés