Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bill Gates a napelempiacon is megmutatkozik!

napelem

LifeStyle

Bill Gates a napelempiacon is megmutatkozik!

Bill Gates a napelempiacon is megmutatkozik!

Sokan vannak, akik elsősorban azt figyelik, hogy mások milyen irányokat követnek akár az életben, akár az üzletben. Ha pedig már példaképet keresünk, nehéz lenne alkalmasabb embert mondani, mint Bill Gates-t. Márpedig nemcsak a madarak csicsergik, hogy automatizált napelemépítő cégbe fektet be.

Automatizált technológia?

Az, hogy az automatizáció nem maradhat el a legmodernebb innovációkból, valamint a leggyorsabb fejlődést felmutató ipari szegmensből, talán nem okoz nagy meglepetést. Főleg, hogy mostanra már mindenki tisztában van azzal, hogy az automatizált, programozható rendszereké és megoldásoké a jövő, legyen szó szinte az élet bármilyen területéről.

Ma már senki nem lepődik meg, hogy az A1Solar napelemes rendszereit is elnézve egyre jobb teljesítmény, s egyre jobb kapacitás várható el a napelemektől, de az automatizált napelempark-építési technológia gondolata még eléggé messze van az általánostól.

Márpedig ha Bill Gates egy projekt mögé odaáll, az valószínűleg jó irányba halad, s most a fő cél, hogy ösztönözzék az automatizált napelempark-építési technológiájának kereskedelmi forgalomban történő értékesítését.

Mi is ez az innováció pontosan?

Nem más, mint az, hogy elkészült az első digitális platform ahhoz, hogy a közüzemi nagyságú napelemparkok működésüknek teljes ideje alatt kezelhetővé váljanak általa. Ehhez a programhoz csatlakozik egy építőipari automatizálási rendszer, amely egy egészen új dimenziót nyit meg a naperőművek kivitelezésének területén.

Nem meglepő, hogy ezen fejlesztések felgyorsítják a napelemek telepítéséhez szükséges időt, így hamarabb megvalósulhatnak a projektek. Hatására alacsonyabb költségek, valamint sokkal jobb építési minőség várható, sőt, ha úgy tetszik, még a munkavállalókra is vigyáz, hiszen a veszélyes műveletek némelyikét képes új módon megvalósítani.

Nos, ez igazán fantasztikusan hangzik, azonban nem érdemes várni egy pillanatig sem. Ha nincs még napelemes rendszer a birtokodban, akkor itt az ideje megvalósítani a projektet! De miért mondjuk ezt?

Napelemes rendszert minden tetőre!

A megújuló energiák alkalmazása pillanatnyilag az egyetlen lehetséges út az emberiség számára, hogy képes legyen biztosítani saját maga számára a szükséges energiamennyiséget. Ez a módszer ráadásul védi a környezetet is, sőt, segít abban, hogy a vállalat, vagy magánszemély esetében a család havonta jelentkező kiadásait nagymértékben csökkentse.

Ez a jelenlegi helyzetben egyben azt is jelenti, hogy csökkentjük a kiszolgáltatottságunkat a világban zajló kiszámíthatatlan folyamatokkal szemben, mint amilyen az energiaárak elszabadulása, valamint a meredeken emelkedő infláció.

A napelemes rendszer nemcsak az épület elektromos rendszereit képes működtetni, beleértve akár magát a fűtésrendszert is, hanem akár elektromos járműveink töltését is megvalósíthatjuk általa, így elég sok legyet üthetünk egyetlen csapásra.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés