Connect with us
Hirdetés

technokrata

Ez a megoldás, ha megbízható szervert szeretnél

szerver

LifeStyle

Ez a megoldás, ha megbízható szervert szeretnél

Ez a megoldás, ha megbízható szervert szeretnél

Amennyiben nagy látogatottságú weboldalad van, akkor kétségkívül nem fér bele az, hogy a szerver miatt hosszabb-rövidebb ideig ne legyen elérhető. Manapság a felhasználók nem túlságosan türelmesek. A legtöbb esetben bőven van alternatív lehetőségük, legyen szó akár egy webshopról, akár valamilyen szolgáltatásról. Így ha egy weboldal nem elérhető, máris a konkurenciánál kötnek ki az emberek.

Éppen ezért fontos az, hogy mindig, szó szerint minden órában elérhető legyen a honlapod. Egy komplex weboldal esetében nem lehet kellően stabil szerver nélkül sikereket elérni.

Nem kell őrült kiadásokkal számolni

Szervert vásárolni bizony nem kis kiadás. Hirtelen előteremteni egy nagyobb összeget sosem könnyű feladat. Szerencsére van azonban más lehetőség is.

Ha úgy döntesz, hogy nem vásárolod meg, hanem csak bérled a szervert az AB Plusztól, akkor nem kell nagy költségekbe verned magad. A szerver bérleti díjának megfizetése nem olyan megterhelő, bár kétségkívül igaz, hogy minden hónapban ki kell fizetni. Ettől függetlenül a bérleti díj megéri az árát. Mutatjuk, hogy pontosan miért!

Mi jár a szerverbérléshez?

A szolgáltatók több csomagot is felkínálnak. Egy alap, dedikált szervercsomag az AB Plusz esetében 2 GB RAM-ot tartalmaz, de ha többre van szükséged, akkor természetesen bérelhetsz nagyobb csomagot is, így akár 16 GB RAM is rendelkezésedre állhat.

Ennél a szolgáltatónál minden csomaghoz jár 2×500 GB HDD vagy 2×64 GB SSD tárhely. Neked kell eldöntened, hogy melyik passzol jobban az igényeidhez. A szerverbérlethez jár még egy darab fix IP cím, valamint root SSH hozzáférés is. Garantálják a 100 mbit/sec sávszélességet.

Az operációs rendszert magad választhatod ki. A hoszting környezet magyar nyelvű, így alapos idegen nyelv ismeret nélkül is könnyedén elboldogulhatsz.

Miért érdemes dedikált szerverben gondolkodni?

A dedikált szerverek védett központban vannak elhelyezve. Biztosan nem történhet meg, ha dedikált szervert bérelsz, hogy azért ne legyen elérhető a honlapod, mert valaki mást támadnak éppen. Más konstrukciók esetében sajnos ez előfordulhat.

Az AB Plusznál a dedikált szervercsomaghoz rendszergazdai jogosultság jár. Amennyiben egyedi szoftverekkel dolgozol, valamint folyamatosan nagy forgalmat vársz az oldaladra, akkor mindenképpen érdemes dedikált szervert bérelni. Abban az esetben is ez az egyik legjobb választás, ha kiemelten fontos számodra a biztonság.

A szerverbérlés előnye, hogy bármikor igényelhetsz nagyobb tárhellyel rendelkezőt. Ellenben ha vásárolsz egy szervert, és kiderül, hogy nagyobbra van szükséged, az sokkal komplikáltabb helyzetet eredményez. Bérlés esetén még a hardware konfigurálását és az alkalmazások telepítését is igényelheted, így ezekkel sem neked kell bajlódnod.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés

Hirdetés

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu