Connect with us
Hirdetés

technokrata

Korszerű fogászati implantációs beavatkozások

implantátumos eljárás

LifeStyle

Korszerű fogászati implantációs beavatkozások

Korszerű fogászati implantációs beavatkozások

Egy-egy fog pótlásához a legideálisabb megoldás a fogankénti implantációs kezelés. A szóló implantátumos eljárás a legmegfelelőbb, ha egymás melletti fogakról van szó. A tökéletesen illeszkedő koronákkal visszanyerhető a magabiztos mosoly.

Szóló implantátumok esztétikus koronával

A foghiány egyik leggyorsabban bekövetkező következménye az ínypapilla és a csontszövet sorvadása, éppen ezért a kezelést érdemes már a foghúzást, illetve a fog elvesztését követően megkezdeni. Kizárólag azonnali implantációval menthető meg az ínypapilla, és őrizhető meg a jellegzetes csipkézett lefutása. A Halász Klinika szóló implantátumos eljárása remek lehetőség a fogak mielőbbi pótlására.

Idejében cselekedve az eredeti foghoz hasonló, mutatós korona készíthető, mely megfelelően illeszkedik. Később azonban már a fogak torzulása miatt már nem lehet ugyanolyan szép eredményt garantálni. Kezeletlenül, elhanyagolt állapotban az ínypapilla elsorvad, és a csontszövet folyamatosan leépül, így viszont már bonyolultabb és költséges csontpótlásos beavatkozás is indokolttá válhat. Ezt elkerülve érdemes a korai kezelést választani, közvetlenül a foghúzás után, amikor a csontszövet regenerációs képessége is intenzívebb.

Milyen tényezők vezethetnek a fogak elvesztéséhez?

Ahogyan életünk minden területén, úgy a fog- és szájápolás terén is a megelőzésre kell törekedni. Bármilyen szomorú is, de hazánkban már szinte népbetegségnek számít a fogágybetegség. Ezt megelőzni csak gondos szájápolással és rendszeresen végzett fogkőleszedéssel lehet. A folyamatosan gyulladt, vérző íny egy idő után visszahúzódik, ez pedig a fogak kilazulásához vezethet.

Előfordulnak sajnos olyan esetek is, amikor már nem lehetséges a fogak megmentése, ilyenkor a mihamarabb megkezdett fogászati beavatkozást kell választani, azonnali implantációt ideiglenes koronával. A klinika specialistái az átmeneti időszakban is gondoskodnak a fogak pótlásáról ideiglenes koronával. Mindenképpen implantációs eljárásokban jártas klinikát érdemes felkeresni, például a Halász Klinikát, ahol élen járnak ezekben a korszerű fogpótlásos beavatkozásokban.

A foghiány jelentős következményei

Már egy fog elvesztése is jelentős változásokat von maga után, vannak gyorsan lezajló folyamatok és hosszabb távon kialakuló, visszafordíthatatlan következmények egyaránt.

Kezdve az ínypapilla sorvadástól egészen a fogak torlódásáig. Idővel állkapocs-deformációk és mélyharapás is kialakulhat. A foghiány okozta változások miatt nehezebb lesz a fogazatot tisztán tartani: könnyebben megtelepednek a baktériumok, amely kedvez a fogszuvasodásnak és fogágybetegségnek. Egy sor negatív következmény jelentősen rombolja az életminőséget.

Mindez viszont elkerülhető, időben történő kezeléssel a magabiztos mosoly újra megteremthető, mely hosszú időn keresztüli gondtalanságot biztosít.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés

Hirdetés

További LifeStyle

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu