Connect with us

technokrata

Javítsd bőröd rugalmasságát matchával!

matcha

LifeStyle

Javítsd bőröd rugalmasságát matchával!

Javítsd bőröd rugalmasságát matchával!

Egy bizonyos kor után valamennyien érezzük a kor előrehaladtát, hiszen testünkön látható a változás. Bőrünk veszít rugalmasságából, a ráncok mélyülnek, a bőrhibák feltűnőek lesznek.

A folyamat a tudomány mai állása szerint sajnos nem állítható meg, de tehetünk azért, hogy lassítsuk azt. Azonban mielőtt drága szépségápolási szerekre, kozmetikumok garmadájára és fájdalmas műtéti beavatkozásokra gondolnánk, forduljunk a természet erejéhez!

Az öregedésgátlás három egyszerű módja

Ahhoz, hogy az bőr öregedési folyamatát lassítsuk, elég egy kis odafigyelés és néhány rutin kialakítása.

  1. Fogyassz zöld teát, azon belül is a zöld teák királynőjének nevezett matchával eredményesen léphetsz fel az öregedés jelei ellen. A magas minőségű, eredeti matcha tea, amilyet az M Matcha webáruház is forgalmaz, segít megőrizni bőröd feszességét, visszaállítani annak rugalmasságát.
  2. A folyadékpótlás az egyik legfontosabb szabály, hiszen testünk tömegének több mint 50 százaléka víz: ezért figyeljünk a hidratálásra! Ha nem figyelünk arra, hogy elég folyadékot – vizet, teát – igyunk, bőrünk rugalmatlanná válik, hajunk és körmeink pedig szárazzá és töredezetté. A bőr nagyrészt kollagénből és vízből épül fel, így ha nem megfelelő a hidratáció, a csökkenő kollagéntermelés következtében elveszíti feszességét.
  3. A következő módszerről szintén hallunk nap mint nap: táplálkozzunk és éljünk egészségesen. Sokan védekeznek azzal, hogy a megszokott étkezés átalakítása és a napi menetrendbe új tevékenységek – mint a sport – beiktatása túl nehéz. De apránként, kis lépésekben megvalósítható, hiszen a kis győzelmek magunk fölött sikerélményt eredményeznek, ami további lépésekre sarkall. Az egészséges táplálékbevitel, a vitaminokat, antioxidánsokat és tápanyagokat tartalmazó étrend pedig védi a sejtjeinket a szabadgyökök ártalmas hatásaival szemben.

Miért a matcha?

Való igaz, hogy a matcha tea ugyanabból a teacserjéből készül, mint a többi zöld tea, azonban a titka a termesztésében rejlik. A matchát szüret előtt leárnyékolják, aminek hatására a növény nagy mennyiségű klorofillt, tápanyagot és cukrot kezd termelni. Ezért a smaragdzöld színe és a kesernyés helyett édeskés, zamatos íze az, ami kiemeli a teák sorából.

Ezek mellett az antioxidáns és vitamintartalma is elképesztően magas lesz. A matchát a növény szárának csúcsán elhelyezkedő legfiatalabb, legzsengébb leveleket porrá őrölve állítják elő. Mivel a leveleket teljes egészükben porrá zúzzák, a teljes levelet elfogyasztjuk, és így minden jótékony hatását élvezhetjük.

Milyen jótékony hatásai vannak még a matchának?

Az antioxidáns tartalma tizennégyszer nagyobb az áfonyáénál, nagy mennyiségű A- és C-vitamint tartalmaz, a klorofill pedig hozzájárul a szervezet méregtelenítési folyamataihoz.

Gazdag magnéziumban, cinkben és szelénben, valamint bőrünk rugalmasságának megőrzésén túl az UV-sugárzás káros hatásaitól is megóvja azt.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés

Hirdetés

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu