Connect with us

Hirdetés

technokrata

A bérraktározás lelke: egy kiváló online raktárkezelő program

bérraktározás

LifeStyle

A bérraktározás lelke: egy kiváló online raktárkezelő program

A bérraktározás lelke: egy kiváló online raktárkezelő program

A bérraktározás számos változással, sok adattal és információval járó terület, melyet kiválóan lehet menedzselni egy online raktárkezelő programmal. És nemcsak lehet, hanem kell is!

Bátran mondhatjuk, hogy ez a lelke az egésznek, mert enélkül valóban követhetetlenek lennének az egyes tevékenységek. De nézzük is meg közelebbről, hogy miért érdemes mindenképp ebben gondolkodnia minden bérraktárnak!

Miért jobb az online raktárkezelő program a telepített változatnál?

Ezzel a verzióval egy bárhonnan, azonnal elérhető rendszert kap, melyet több eszközről (számítógép, tablet, okostelefon) is használhat. Mindössze egy megbízható, stabil internet-hozzáférésre van szüksége. Így tényleg bárhonnan, akár több helyszínről egy időben is bármikor elérhető lesz a szoftver.

Jobb az online programot választani, mert a frissítésekkel járó kockázatokat, illetve magát a frissítést is elvégzi a cég. Így ezzel nem lesz semmi dolgunk, mégis mindig a legfrissebb verziót használhatjuk belőle.

Biztonsági szempontból sem mindegy, hogy a telephely egyik sarkában van-e a szerver. Ha egy biztonságos, felügyelt szerveren szeretné tartani adatait, akkor is válassza az online raktárkezelő programot! Ajánljuk figyelmébe például a Mav-IT.hu WebDepóját, mely garantáltan megfelel a fenti követelményeknek.

Mi mindent kell tudnia?

Rendelkeznie kell egy komplex dokumentumtárral, ahonnan könnyen csatolhatóvá lehet tenni mindent. A napi operációs feladatok során ilyen a teljesítésigazolás vagy tároláskor a cikkhez tartozó okmányok kezelése. Tudni kell menedzselni a gyártóművi bizonylatokat is, melyeket akár a számlához automatikusan csatolni kell.

Támogatnia kell a tömeges feltöltést (például számlázást, előkészítést, küldeménygenerálást). Akár többnyelvű számlák készítésére is alkalmasnak kell lennie, sőt, maga a rendszer is lehetőleg legyen több nyelven elérhető. Erre nagy szükség lehet, ha több országban vannak raktáraink.

Tudnia kell a LOT tárolást, valamint a HAACP szerinti raktározást is. Folyamatos leltározást tegyen lehetővé, valamint legyenek láthatóak a maradó készletek is. Legyen lehetséges a feladatátadás operátor és raktár között, például a targoncára szerelhető tablet segítségével. A feladat zárható legyen, így jelezve annak elvégeztét.

Nagyon fontos, hogy az adatok exportálhatóak legyenek lehetőség szerint excel táblába. Ezzel külső feldolgozást, más szoftverekbe való betöltést is lehetővé téve.

Kinek ajánlott egy ilyen program?

Nem meglepő, hogy elsősorban bérraktározáshoz ajánlott egy ilyen tudással rendelkező online program használata. Azonban olyan helyeken is jó szolgálatot tesz, ahol fontos a LOT számok kezelése, például az élelmiszer-raktározásban.

De egyéb olyan nagy készletek kezelésére is alkalmas, ahol nagyon fontos a precíz ki- és betárolás, illetve olyan esetben is kiváló, ahol szükséges a fuvarokmányok akár tömeges létrehozása. Válasszuk az online programot, biztosan nem fogunk csalódni!

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés