Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fényáteresztő és sötétítő függönyt minden otthonba!

fényáteresztő függönyök

LifeStyle

Fényáteresztő és sötétítő függönyt minden otthonba!

Fényáteresztő és sötétítő függönyt minden otthonba!

A függönyök nemcsak a külvilág kíváncsi tekinteteit hivatottak kívül tartani, de az adott szoba hangulatát is nagymértékben meghatározzák. A napjainkban megszokott széles kínálat lehetővé teszi, hogy bárki megtalálhassa az otthonának legmegfelelőbbet.

A fényáteresztő függönyök

Lényeges funkciója ezeknek a textileknek, hogy úgy kell beengedniük a külső természetes fényt az otthonunkba, hogy a kíváncsi tekinteteket közben kívül tartsák. Egyesek a lakásuk minden ablakára ugyanolyan kinézetű darabokat választanak, míg vannak, akik az adott belső tereknek leginkább megfelelő kialakítású függönyöket részesítik előnyben. Persze minden otthon különböző, de általánosságban elmondható, hogy érdemes az azonos funkciójú terekbe egyforma típusokat választani. Ez biztosítja majd az egységes, harmonikus megjelenést. Természetesen egyes szobáknál nyugodtan el lehet térni ettől a szabálytól.

Ilyen kivételt jelentő helyiség lehet például a konyha. Ide nem szokás földig érő változatokat választani. Sokkal inkább a kávéházi függönyök terjedtek itt el. Ezeket arról lehet felismerni, hogy az ablakok alsó felét takarják csak el. Más néven vitrázs függönynek is hívják ezt a típust.

A fürdőszobák esetében is sokat javíthatunk a belső tér hangulatán egy megfelelően kiválasztott függönnyel. Ezeknél a tereknél az ablakokat gyakran a falak felső részén helyezik el. Ilyenkor nem kell foglalkoznunk a betekinthetőség kérdésével, így többféle fényáteresztő függöny közül választhatunk. Itt is az tanácsolható, mint a konyhák esetében, hogy a földig érő típusokat érdemes kerülni. Helyettük a rövidebb, de a fürdőszobánkhoz jobban illeszkedő stílusos és minőségi függönyökkel könnyedén szebbé, otthonosabbá tehetjük ezt a helyiséget is.

Milyen megjelenésű változatok vannak?

A Home&Style-nál a fényáteresztő függönyökből készülnek mintás változatok is, valamint széles színskálából választhatunk belőlük magunknak. A fényáteresztő funkció nem jelenti azt, hogy ne lehetne különöző dekoranyagokból elkészíteni őket. Így, ha fel szeretnénk dobni lakásunkat egy ilyen függönnyel, nem kell lemondanunk a nap sugarairól sem. Találhatók köztük modernebb és klasszikusabb kinézetű változatok. A bútorainkat nem lehet olyan egyszerűen cserélgetni, de ezekkel a textilekkel könnyedén megváltoztathatjuk a szobáink stílusát.

Mit tehetnek értünk a sötétítő függönyök?

A fent bemutatott vékonyabb függönyöket tökéletesen kiegészíthetik a sötétítő függönyök. Ezek a textíliák nemcsak a napfényt képesek kívül tartani, de egyes darabok a szobák hőháztartására is kedvező hatással vannak. Nyáron képesek megőrizni a helyiség hűvösét, míg télen a meleg levegőt képesek hatékonyan elszeparálni a kinti hidegtől.

Ha megfelelő kombinációban használjuk őket, a sötétítő és a fényáteresztő függönyök kitűnően képesek harmonizálni egymással. Használatukkal otthonosabbá tehetjük otthonunkat.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés