Connect with us

Hirdetés

technokrata

A haletető praktikuma

automata haletető

LifeStyle

A haletető praktikuma

A haletető praktikuma

Hallottál már a haletetőről? Akár igen, akár nem, ez egy meglehetősen hasznos találmány, ami nagyban megkönnyítheti a haltartók életét. Az akvarisztikához szorosan hozzátartozik a halak etetése, amire valljuk be, nem mindig van elég időnk. Ezt hivatott megkönnyíteni a haletető.

Persze vannak, akik nem kérnek belőle, mert inkább maguk etetnek, de a nyilvánvaló tényeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Maradj velünk és ismerd meg őket!

Milyen előnyei vannak?

Akinek valaha volt köze az akvarisztikához, nagyon jól tudja, hogy a halak etetésén kívül még számos feladat van egy egészséges akváriummal. Gondoljunk csak bele az időnként esedékes részleges vízcserébe, az algásodás kiküszöbölésébe, azaz a takarításba. Ha ezek mellett némileg megkönnyíthetjük az életünket egy kis technikai segítséggel, akkor miért állnánk ellen?

Persze egy haletető nem látja a lelkesen úszó halakat, amint a mozgást látva azonnal odaúsznak az emberhez pár finom falat reményében, de ettől függetlenül nagyon előnyös lehet. Az egyik dolog, amiért sokan kedvelik, az a pontosság. Tehát ha elutazunk, akkor a halak ebben az esetben is a megszokott időben jutnak élelemhez, és még a szomszédot sem kell megkérni az etetésre. Sőt a mennyiséget is be lehet állítani, így nem kell attól tartani, hogy véletlenül túl sok borul az akváriumba, vagy épp egyik halnak nem jut elegendő.

Amit tudni lehet róla

Az automata haletetők többségét a világítás mellé kell rögzíteni az akvárium tetejére úgy, hogy az biztosan megtartsa a készüléket. A legtöbb haletető nagy része lemezes vagy granulátumos táphoz készül. Akár napi több étkezést is be lehet programozni rajta, de fontos, hogy ebben az esetben mindig csak egyféle eledel tárolható benne. A fontos kérdést, hogy ez mennyi legyen, úgy tudjuk eldönteni, hogy pár napig alaposan megfigyeljük azt, hogy amennyi haleledelt jutattunk az akváriumba, az hány halnak és mennyi időre elég. Ha már rájöttünk, akkor könnyű dolgunk lesz a haletető feltöltése tekintetében.

Nagyon fontos szempont, hogy minden esetben tartsuk távol a nedvességforrástól, mivel mind a párolgó víz, mind pedig az esetlegesen felcsapódó akváriumi víz kárt tehet a szerkezetben. Ha pedig ez bekövetkezik, akkor az oda vezet, hogy a halak nem jutnak elegendő táplálékhoz az előírt időben. Ez persze még a leggondosabb odafigyelés mellett is előfordulhat, így nem kell rajta bosszankodni. A megoldás egyszerű, hiszen csak szét kell szedni az automata haletetőt és egy alapos tiszításnak alávetni.

A legnépszerűbb a mai napig a Ferplast Chef Pro automata haletető készülék, ami könnyedén és jó áron érhető el a Kedvence.hu kínálatában. Ezenkívül persze még nagyon jó választás lehet a Resun automata haletető is, hiszen mindenki mást vár el az adott készüléktől, így ezt nehéz másnak megítélni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés