Connect with us

Hirdetés

technokrata

Otthon is legyen mindig tengerpart!

fürdőszobai kiegészítők

LifeStyle

Otthon is legyen mindig tengerpart!

Otthon is legyen mindig tengerpart!

A pandémia nem kedvezett a turistaszezonnak, kevesen tudtak elmenni nyaralni az elmúlt egy évben. Idén talán javul a helyzet, és néhányan már törik a fejüket, hogy hova utazhatnának el az anyagi, védettségi és egyéb feltételek függvényében, de nézzük meg, mit tehetünk olyankor, ha nem tudunk elmenni nyaralni.

Az is előfordul, hogy valaki már túl van az idei utazásán és olyan szép helyen nyaralt, hogy rendszeresen vissza szeretne járni és vissza is vágyik arra a tengerpartra vagy gyönyörű vidékre. Mind a két esetben van megoldás a problémánkra, ha olyan fürdőszobát alakítunk ki magunknak, amelyekkel a nyaralási emlékeinket idézzük fel!

Mediterrán hangulat a fürdőszobákban

Ha egy külföldi országra gondolunk, a legtöbb esetben felidéződik bennünk egy-egy színvilág, amely az adott országot jellemzi. A déli országok a sok napsütés és meleg miatt igyekeznek világosabb színeket használni, de előfordul az élénk színek sokasága is.

Ha Görögországra gondolunk, mindenkinek egyből Santorini, a mesés sziget és a fehér-kék színvilág jut eszébe. A fehérre meszelt falak és a kék különböző árnyalataira festett spaletták a tengerpart közelségét idézik meg. A görögök a tágas tereket, sok fényt és a lekerekített, íves formákat kedvelik.

Ha otthonunkban is vágyunk egy kis görög szigetvilági hangulatra, használjunk hasonló színeket vagy a fehér fürdőszoba kiegészítői pl. kád előtti szőnyeg, törölköző legyenek kék színűek. De egy kék színű nyílászáró és néhány rusztikus váza vagy kaspó szintén nagyon autentikus hangulatot tudnak kelteni a fürdőszobánkban.

Nézz körül bátran a Gemini-Duo kínálatában kapható fürdőszobai kiegészítők között!

Egy kis riviéra otthon is

Spanyolországot inkább a napsárga, a narancssárga, barna színek jellemzik, ők hivalkodóbbak, és nem ijednek meg a harsány színektől. A bútorok esetében is a sötétebb barna színeket helyezik előtérbe. A tüzes hangulatot idézheti a vörös szín megjelenítése, valamint a kovácsolt vasból készült kiegészítők jelenléte a fürdőszobában.

A francia életérzéshez is a rusztikus bútorok társulhatnak, és a halványabb, pasztellsárga, zöld színek. Burkolatok tekintetében a terrakotta és a természetes kő jellemzik. A vintage stílus kedvelői is hasonlóan alakíthatják ki a fürdőszobájukat.

Tovább dél és Afrika partjai felé kalandozva előtérbe kerülnek a még erősebb és harsány színek. Marokkót idézve a gyönyörűen kidolgozott csempék jutnak eszünkbe, míg Egyiptomnál megjelenik a csillogás, az arany, fekete színek, a kidolgozott geometriai minták, szabályos alakzatok. Aki ilyen hangulatú fürdőszobát szeretne, válasszon réz vagy arany színű csaptelepeket, ezzel mintegy a gazdagság érzetet is erősítve.

Növényekkel az élethűbb légkörért

Szerencsére ma már rengetegféle növény elérhető hazánkban is, amelyek a mediterrán tengerparti hangulatot idézik. A tengerpart legjellegzetesebb növénye a pálma. Számtalan fajta pálma kapható már itthon. Ha nagy fürdőszobával, tágas és nagy ablakokkal rendelkezel, akkor méretben is választhatsz nagyobb növényt. De igazodj a fürdő páratartalmához!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés