Connect with us

technokrata

Medenceárnyékoló háló – több szerepben

medenceárnyékoló háló

LifeStyle

Medenceárnyékoló háló – több szerepben

Medenceárnyékoló háló – több szerepben

Egy kerti medence esetében nem csupán arra érdemes nagy hangsúlyt fektetni, hogy a medencében lévő víz és a medence környezete kristálytiszta és rendezett legyen. A számos alap és kiegészítő vegyszer mellett érdemes még egy nagyon hasznos terméket beszerezni. Ez pedig nem más, mint a medenceárnyékoló háló.

Amellett, hogy védelmet biztosít a napsugarak ellen, ha a medence fölé kifeszítik, a lehulló kisebb-nagyobb szennyeződésektől is védi a medence vizét. Nem csak kevesebb időt és energiát kell majd takarítással és vegyszerezéssel eltölteni majd, de óv a kéretlen kíváncsi tekintetek elől is.

Nagyon szép persze, ha növényzettel takarjuk a kertet, de míg megnő a tujasor vagy a zárt sövény, évek is eltelhetnek. A zárt kerítés engedélyköteles és nem olcsó, a nádszövet ugyan olcsó, de rövid életű és szemetel. A medenceárnyékoló háló olcsó, gyors és tartós megoldást nyújt.

Medenceárnyékoló háló típusai

Ma már többféle árnyékolóképességgel rendelkező hálótípussal lehet a szaküzletekben találkozni. Leginkább ezek vastagsága határozza meg, mennyire fognak majd árnyékot adni és takarni. A 30 százalékos – a napfényt leginkább átengedő – vastagságútól egészen a 99 százalékos, már majdnem teljesen zárt hálóváltozatig számos termék között válogathatunk.

Minél vastagabb egy háló, annál nagyobb komfortérzetet biztosít. Nem csak a kíváncsi szemek ellen jelent védelmet, hanem a nap, az UV sugárzás, a szél és a por ellen is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő árnyékolóhálót?

Érdemes alaposan átgondolni, milyen célra szeretnénk majd használni a medenceárnyékoló hálót, és hová tudjuk azt telepíteni és szerelni: a kerítésre vagy a falra? A szél és por ellen is szeretnénk védelmet vagy csak a bámészkodás ellen? Fix vagy mobil megoldás jöhet szóba? Mekkora területet akarunk vele árnyékolni vagy takarni és hány oldalról? Mekkora legyen a fényszűrés? A megfelelő színt is megválaszthatjuk.

A háló a magasból lehulló növényi részek és kerti hulladék egy része ellen is védi a medence vizét, ha fölé feszítünk egy hálót, ezzel a medenceszűrő és a szkimmer dolga lesz kevesebb. Ha a medence fölé kissé ferdén feszítjük ki, kellemes, szűrt fény éri majd a medencét. Ez pedig kevésbé éget, így sokkal biztonságosabb alatta hűsölni a tiszta medencében.

Szerelése nem igényel speciális ismereteket

A Medence Óriás medenceárnyékoló hálója tekercses kivitelben kapható 100-200 centiméteres szélességben. Ollóval nagyon egyszerűen méretre szabható. Ha kerítésre szerelnénk fel, nem kell hozzá külön állványt is beszereznünk. Csak gyorskötözőre lesz hozzá szükség, amivel szerszám nélkül, egyszerűen, kézzel rögzíthető a háló. Nagyon erősen tartja majd.

Ha nincs stabil kerítés vagy tartószerkezet, merevítődrótokkal lehet a távolságokat áthidalni. Erkélyre is felszerelhető a háló pont ilyen egyszerű módon. Nem tűz majd be a nap olyan erősen, és a szél és a por ellen is hatékony védelmet nyújt.

További LifeStyle

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu