Connect with us

technokrata

Indokolatlanul belassul a géped? Ez akármilyen hihetetlen, lehet hogy a te hibád!

LifeStyle

Indokolatlanul belassul a géped? Ez akármilyen hihetetlen, lehet hogy a te hibád!

Indokolatlanul belassul a géped? Ez akármilyen hihetetlen, lehet hogy a te hibád!

Nincs is annál idegőrlőbb, mint amikor “magától” elkezd a laptopunk belassulni. Sajnos lehet, hogy mi okozzuk az egyik legnagyobb problémát ezzel kapcsolatban.

Valószínűleg kevés annyira idegrohamot okozó problémával találkozunk 2018-ban, mint azzal, amikor egyszer csak elkezd a laptopunk, számunkra jó indok nélkül lassulni.

close-up-hands-multitasking-man-using-laptop-connecting-wifi

Első körben elkezdjük hibáztatni a szoftvereket, a frissítések hiányát, illetve gyanakodni valami féle vírusra, amit az egyik ijesztő cikkben olvastunk, mondjuk pont a technokratán. Természetesen ezek mind valós fenyegetettségek, de lehet érdemes előbb a környezeti problémákat is számba venni, ahelyett, hogy egyből formatáljuk a C vincsinket.

Az egyik fő probléma a kosz, illetve az elhalt hámsejtjeink, amik sajnos a billentyűzeten keresztül eljutnak a gépünk ventilátorába, gondolok itt lehámlott bőrdarabkára, hajszálra, stb. Ezek sajnos természetes, hogy lekerülnek rólunk, ez ellen nem tehetünk semmit, viszont arra azért oda lehet figyelni, hogy a párizsis zsemlénket ne a gép fölé hajolva fogyasszuk el.

Asztali gépnél kicsit egyszerűbb az ügy, hiszen ott nem vagyunk magával a számítógéppel folyamatos közvetlen testi érintkezésben, a billentyűzetek nagy részét meg elég könnyű kitisztítani, pontosan ezért is a laptopokat nem érdemes egyből szétfeszíteni, hiszen maradandó károkat okozhatunk ezzel, vigyünk inkább szakemberhez.

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin