Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez az ember nem a földön futotta le a maratont

LifeStyle

Ez az ember nem a földön futotta le a maratont

Annál sokkal menőbb helyen hajtotta végre a mutatványát!

Nem akármilyen körülmények között futotta le Tim Peake a londoni maraton 42,2 kilométeres távját. Peake ugyanis nem a brit fővárosban, hanem attól némiképp távolabb, az űrben tette meg a maraton teljes hosszát.

timpeake2

A 44 éves űrhajós ugyanis jelenleg a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén tartózkodik, a nem mindennapi mutatvány végrehajtásához pedig 3 órára 35 percre és 21 másodpercre volt szüksége. A futópados maratont teljesítő Peake ideje persze messze elmaradt a londoniak szintjétől, hiszen az űrben való futás olyan megterhelést jelentett számára, mintha folyamatosan egy 20 kg-os zsákot cipelne a hátán.

timpeakemaraton

Az azonban biztos, hogy Peake nem mindennapi cselekedetét elképesztően sokan követték figyelemmel, futás közben ugyanis 37 ezer ember nézte az élő közvetítést. A futópados maraton egyébként Guiness-rekordot is hozott Peake-nek, az asztronauta ugyanis mostantól ott van a “leggyorsabb maraton a világűrben, férfiak” kategóriában. Nem Peake volt az első, aki ilyen cselekedetre szánta el magát, hiszen még 2007-ben Sunita Williams, amerikai űrhajósnő is teljesítette ezt a távot, neki 4 óra és 21 percre volt szüksége.

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés