Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan mindenki felokosítja majd az otthonát

LifeStyle

Hamarosan mindenki felokosítja majd az otthonát

Kutatók szerint elképesztő növekedés előtt áll az okosotthonokba szánt készülékek piaca.

Elképesztő mértékben megnőhet az okosotthonokba szánt eszközök iránti érdeklődés a GfK szerint. Az elemzőcég szakemberei erről a honkongi IFA Global Conference nevű eseményen beszéltek, ahol többek között kifejtették, hogy az elkövetkező két évben az általuk megkérdezett vásárlók 58%-a tervez valamilyen okos eszközt vásárolni a lakásába.

smarthome1

Ez annak fényében érdekes igazán, hogy az Internet of Things (azaz a dolgok internete) kompatibilis készülékek még nem igazán terjedtek el, azaz a GfK szerint ebben a kategóriában jelentős élénkülés várható.

smarthome3

 

A hirtelen robbanás leginkább az okostelefonok és a táblagépek elterjedésének köszönhető, amelyek nemcsak segítik a különböző készülékek integrálását (hiszen egyszerűen, egy helyről vezérelhetünk mindent), de azt is megmutatják, mennyi mindent lehet kihozni a lakásból. További érdekesség, hogy az egyre javuló gazdasági helyzet is nagyot lökhet az okosotthonba szánt eszközök elterjedésén, hiszen a kutatók szerint az elkövetkező években jelentősen bővül majd a középrétegbe tartozók száma, akik már könnyen megengedhetnek maguknak efféle készülékeket.



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés