Connect with us

Hirdetés

technokrata

Méghogy nem akarnak fizetni a zenéért: hatalmas siker a Spotify

LifeStyle

Méghogy nem akarnak fizetni a zenéért: hatalmas siker a Spotify

A zenestreamelő alkalmazás fizetős verziója egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A Spotify szekere kitartóan jól megy., hiszen hiába kap a  vállalategyre több konkurenciát, még tudja tartani a vezető pozícióját a legnépszerűbb streamingszolgáltatóért folyó cím versenyében. A legnagyobb ellenfele, az Apple Music sem képes tartani a lépést, bár az igaz, hogy az iOS-re és Androidra is elérhetőa szolgáltatás sokkal később jött létre. A legutóbbi nagyobb ilyen applikáció a Tidal pedig messze elmarad a Spotify-tól, csakúgy, ahogy a Deezert is jóval kevesebben használják.

spotify-hear-logo

Nem meglepő, hogy a népszerűség okán a céget sokan bírálták, mivel a előadók szerint nagyon kevés jogdíjat kapnak a letöltések után. Taylor Swift például ezért hagyta ott a szolgáltatást. Lassan azonban akkora tábor lesz, hogy bőven megéri majd csatlakoznia az énekeseknek, hiszen az ügyvezető igazgató, Daniel Ek szerint már 30 millió Premium ügyfelük van. A Free verziót használók számát nem közölték, de feltehetően a többszörösen ennek.

 

Tavaly nyár elején még csak 20 millió fizetős zenehallgató volt, ami azt mutatja, hogy 9 hónap alatt 10 millióval nőtt a Premium fiókok száma.

 

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés