Connect with us

Hirdetés

technokrata

Igazi csúcstechnológiával újít az 50. Super Bowl

LifeStyle

Igazi csúcstechnológiával újít az 50. Super Bowl

Az amerikai futball-bajnokság döntője évről évre egyre nézettebb lesz, amivel az árai is nőnek.

A hétvégén lezajlottak a főcsoport döntők, így megvan kik jutottak be az NFL döntőjébe. Az egyik csapat a frissen feltámadt Carolina Panthers, akik az alapszakaszt egy kiemelkedő 15-1-es mérleggel zárta, és a Cam Newton vezette együttes a rájátszásban sem vesztette el a lendületét. Először a tavaly döntőt játszó Seattle Seahawks-t verte meg, majd nagy reményekkel érkező Arizona Cardinals-t küldték haza egy igen nagy zakóval. A másik együttes a szezon közben irányítót váltó Denver Broncos. Ők a viszonylag nehéz őszi menetelés ellenére 1. számú kiemeltként vágtak neki a rájátszásnak. Hazai pályán elsőként a Pittsburgh Steelers ellen álltak ki, ekkor tért vissza a Broncos legendás irányítója Eli Manning és győzelemere is vezette csapatát. Az elmúlt hétvégén a tavalyi bajnok New England Patriots-ot búcsúztatták egy drámai végjátékú mérkőzésen. Mindkét csapatnak igen rég dédelgetett álma a Super Bowl, ráadásul az idei egy különleges lesz, mivel 50. alkalommal rendezik meg.

CHARLOTTE, NC - JANUARY 03:  Cam Newton #1 of the Carolina Panthers organizes a team photo in the bench area during their game against the Tampa Bay Buccaneers at Bank of America Stadium on January 3, 2016 in Charlotte, North Carolina.  The Panthers won 38-10 to clinch home field advantage for the playoffs  (Photo by Streeter Lecka/Getty Images)

(Fotó: Streeter Lecka/Getty Images)

Február 7-én  Santa Clara-ban kerül sor a nagy összecsapásra, ami szokás szerint elképesztő előkészületeket igényel és óriási hype veszi körül, mivel ez a világ legnézettebb sporteseménye. A nagy évfordulónak köszönhetően megdőlhet az amerikai nézőrekord, ami eddig 114 millió volt! Ennek tudatában a közvetítő csatorna, ami idén a CBS, minden eddiginél nagyobb pénzt kér a reklámokért. Fél perces televíziós spot a meccs közben 5 millió dollárba kerül, ami nagyjából másfél milliárd forint. Ennek ellenére a hirdetők tudják, hogy megéri és a legnagyobb márkák ilyenkor készítenek reklámfilmet. Ezek a kis videók arról ismertek, hogy a lehető legkreatívabban van elkészítve, valamint minél ismertebb és kedveltebb sztárt tesznek bele.

superbowl

Amit eddig tudni lehet, hogy a Kia Christopher Walken-nel, a Mini USA Serena Williams-el, a Bud Light Seth Rogen-el, az LG Liam Neeson-el és az Amazon Alec Baldwin-el próbálja megnyerni a fogyasztókat. Ezen az oldalon folyamatosan frissül a hirdetők listája.

Ám nemcsak a reklám a lényeg! A csatorna igyekszik a lehető legmodernebb és legjobb technológiával sugározni az eseményt. A Super Bowl volt az első, amit még anno 3D-ben sugároztak. Idén összesen 70 kamerával veszik majd a meccset. 5K felbontásban 360 Eye Vision technológiával is közvetítenek. A dróthálózaton futó SkyCam kamerákat is gyorsítják, így már 40km/h-val is képesek lesznek mozogni és követni az eseményeket.

Fotó: Thomas B. Shea/Getty Images

Fotó: Thomas B. Shea/Getty Images

A külföldi és hazai fociszeretők is lázban égnek már, azonban előtte még most vasárnap a Pro Bowl-t lehet megnézni. Ez egy all-star gála, ahol 2 csapatra osztva a liga legjobbjai játszanak majd egymással. Kivéve a New England Patriots 7 meghívott játékosát, akik bojkottálták az eseményt és nem utaznak el Hawaii-ra.



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés