Connect with us

Hirdetés

technokrata

Baj nem lehet: már a lakatodat is levédheted ujjlenyomatoddal

LifeStyle

Baj nem lehet: már a lakatodat is levédheted ujjlenyomatoddal

Nagy reményekkel indult el a TappLock az Indiegogon.

Mára a legtöbb okostelefon már ujjlenyomat-olvasóval is fel van szerelve, ami egyértelműen a legbiztonságosabb és leggyorsabb megoldás ha a védelemről van szó. Most, hogy az ehhez kellő technológia már nem olyan drága, mint korábban, egyre több okoseszköz érkezik ujjlenyomat szenzorral.

Most egy okoslakatról számolhatunk be, melyet egy egyszerű érintéssel feloldhatunk, és nem kell kódokat megjegyeznünk vagy kulcsokat magunkkal vinnünk. A TappLock néven indult Indiegogo kampány 40 ezer dollárt próbál összegyűjteni az eszközre. Két variáns lesz elérhető: a drágábbik 3 éves üzemidővel rendelkezik, és ha épp nem használjuk, telefonunkat is tölthetjük vele; a másikkal ez nem tehető meg és csak fél évet bír ki egy töltéssel. Ha valaki megpróbálja felfeszíteni a lakatot, egy riasztó is megszólal.

A beüzemelés rendkívül egyszerű, a hozzátartozó applikációval kell beállítanunk mindent telefonunkon, és másoknak is adhatunk hozzáférést egyetlen érintéssel. A feloldás mindössze 0,8 másodpercet vesz igénybe. A probléma az, hogy a hasonló okoszárakról és lakatokról nem volt túl jó a felhasználók véleménye, hiszen sokszor előfordult, hogy megadta magát az eszköz és szinte lehetetlen volt kinyitni őket. Ha a TappLock azonban beválik újítást hozhat életünkbe 29 illetve 49 dollárért.

Forrás: Indiegogo



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés