Connect with us

Hirdetés

technokrata

10 trükk amivel vonzóbbá teheted a kiadó lakásod az Airbnb-n

LifeStyle

10 trükk amivel vonzóbbá teheted a kiadó lakásod az Airbnb-n

Ha sok bérlőt szeretnél, ezeket a trükköket érdemes betartani!

Az Airbnb segítségével könnyedén kiadhatjuk az egész lakást, vagy éppen annak egyetlen szobáját. Ahhoz azonban, hogy a bérlő elégedett legyen és jó értékelést írjon, szükség van néhány praktikus lépésre. Mostani cikkünkben összegyűjtöttünk 10 olyan tippet, amivel biztosan sikert érünk el és garantáljuk, hogy a jövőben egyre több és több lakó költözik majd be a kiadó ingatlanunkba.

1. Tiszta falak

Ahhoz, hogy a lakásunkat kiadhassuk és azért megfelelő összeget fizessenek, elengedhetetlen, hogy  tiszta legyen. Ezért érdemes egy tisztasági festést csinálni, illetve le lehet lecserélni a bejárati ajtót is, ha az nagyon régi és ront a lakás összképén.

shutterstock_136162238

2. Fürdőszoba

Amennyire fontos, hogy a nappali vagy a hálószoba tiszta legyen, legalább annyira foglalkoznak a bérlők a jó állapotú fürdőszobával is. Egy lepusztult mosdókagyló, rossz, csöpögő csap vagy WC akár a teljes – egyébként rendben lévő – lakásra ráteheti a bélyegét, vagyis valószínűleg rossz értékelésre számíthatunk azoktól, akik nálunk járnak.

3. Klíma

Bár az év 365 napjának legfeljebb a harmadában lehet szükség klímára, a nyári melegben sokat dobhat a komforton és ezáltal az összbenyomáson, ha ilyen extrával is rendelkezünk. Ezért, ha nem kifejezetten az olcsó árkategóriát célozzuk meg, érdemes beszereltetni egy légkondicionáló berendezést. Persze most ősszel kevésbé sürgős egy ilyen extra beépítése, de gondoljunk a jövőnkre is, tavasztól sok vevőt hozhat nekünk a készülék!

4. Konyha

A fürdőszobához hasonlóan a konyha is egy gyakran használt helység, tehát ne feledkezzünk meg a karbantartásáról, ápolásról. Itt sem árthat egy tisztasági festés és egy alapos pucolás, illetve az öreg vagy sérült bútorokat is ajánlott cserélni. Plusz pont lehet, ha a későn érkező bérlőt megtöltött hűtő várja, így nem kell a bevásárlással foglalkoznia.

inline-Airbnb-Responds-To-Tenant-Landlord-Restraining-Order-b

5. Rendezett erkély/kert

Ha a lakás rendelkezik erkéllyel, akkor érdemes azt is kipucolni, hiszen nem szerencsés, ha a bérlő egy óvatlan pillanatban kinéz és az egyébként tiszta lakás legkoszosabb pontjával találja szembe magát. Ugyanez a helyzet a kerttel is, egy gazos, ápolatlan kert szintén rossz benyomást tesz.

6. Különböző tárgyak

Ha nem kifejezetten hasznos dolgokról van szó, akkor javasolt a felesleges csecse-becséket eltüntetni. Érdemes csak a legszükségesebbre koncentrálni, amiknek biztosan hasznát veszik az ott alvók.

7. Jó illat

Hiába a rend és a tisztaság, ha kellemetlen illatok lengik be a lakást. Már 1-2 ezer forintért lehet kapni automata illatosítókat, amik megadott időközönként felfrissítik a szoba levegőjét.

seoul-ae85e0e675294f40e8b35b00dac98f55

8. Tiszta ágy

Legyen szó akár csak egyetlen szobáról, vagy egy teljes lakásról, az ágy talán még a falaknál is nagyobb fontossággal bír. Ezen semmi esetre sem érdemes spórolni, egy új, takaros ágy tiszta ágyneművel sokat dobhat a megítélésen.

9. Útmutató készítése

Jó szolgálatot tehet egy, a környéket bemutató útmutató. Itt elsősorban a közeli üzleteket, látványosságokat és fontosabb intézményeket érdemes feltűntetni.

10. Házirend

Nem minden házban szokás kitenni a folyosón a házirendet, azonban érdemes egy néhány pontba összeszedni a legfontosabb szabályokat és elvárásokat. Legjobb, ha mindezt idegen nyelvekre lefordítva is megtesszük, hogy a külföldi vendégeinkkel se legyen problémája a többi lakónak.



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés