Connect with us

technokrata

Ez is számít a tankolásnál

LifeStyle

Ez is számít a tankolásnál

Sokan aszerint állnak meg egy benzinkúton, hogy ott milyen a kávé.

A Shell jól tudja, hogy a finom és megfelelően felszolgált kávé fontos szempont a vezetők számára, amikor rövidebb vagy hosszabb utazásaik során úgy döntenek, tartanak egy kis pihenőt. A kávé nemzetközi világnapja alkalmából a Shell a Caffé Pertével elhatározta, hogy 3000 fő részvételével felmérést készít az aktuális hazai kávéfogyasztási szokásokról.

A kutatás adatai megerősítették, hogy a válaszadók 84%-a tartja magát a fekete ital rendszeres fogyasztójának. A kedvenc elkészítési mód az espresso, 79% pedig figyelembe veszi az elérhető kávékínálatot, amikor töltőállomást választ.

A válaszadók összesen 43%-a nyilatkozta, hogy naponta többször is kávézik, és csupán 1%-ra tehető azok aránya, akik soha nem hódolnak ennek a szenvedélynek. A felmérés szerint az egyes kávétípusok népszerűségét tekintve egyértelműen az eszpresszó győzedelmeskedik, hiszen 46% jelölte meg ezt a krémes, zamatos, klasszikusan tej és cukor nélkül fogyasztott típust kedvencének. Ez talán nem véletlen, az igazi kávészakértők ugyanis úgy tartják, amikor nagy nyomással, kb. húsz másodperc alatt főzik a kávét, akkor adja a leggazdagabb ízélményt. A népszerűségi versenyben második helyen végzett az olaszok nagy kedvence, a krémes cappuccino (22% választotta kedvencének), harmadik helyen pedig a latte, amelyet a válaszadók 16%-a részesít előnyben.

Shell_Caffe Perte_

A jól felszolgált finom kávé a töltőállomás-üzemeltetők esetében is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a felmérésben résztvevők 76%-a válaszolta, hogy szokott benzinkúton kávézni, közülük 43% havonta többször is. Sőt, az autósok 79%-a nyilatkozott úgy, hogy a töltőállomás-választás során figyelembe veszi, hogy az adott kúton milyen kávét kínálnak. A válaszokból világosan látszik, hogy az autósok számára a két legfontosabb feltétel a tökéletes kávéval kapcsolatban, hogy minőségi alapanyagokból és frissen őrölve készüljön. A harmadik legfontosabb tényező a kellemes környezet, amit a hozzáértő személyzet követ a fontossági listán. Ezért is fordít különleges figyelmet a Shell a töltőállomásokon dolgozók képzésére, valamint a kávékínálatának folyamatos fejlesztésére, így már több mint száz magyarországi töltőállomásán eredeti olasz recept alapján, minőségi alapanyagokból frissen készített Caffé Perté kávékülönlegességekkel várja az úton lévőket.

Az eredményekből az is kiderült, hogy legtöbben, ha tehetjük, legszívesebben otthonunk kényelmében hódolunk a kávézás örömének, a megkérdezettek 56%-a ugyanis itt kávézik a leggyakrabban, és csak a válaszadók 28%-a teszi ezt legtöbbször a munkahelyén, 14%-a pedig kávézóban illetve étteremben. Erre a kellemes környezetre vágyunk akkor is, ha úton vagyunk, hiszen 54% nyilatkozott úgy, hogy fontos számára, hogy utazás közben is kényelmes és nyugodt körülmények között fogyassza el kávéját, így mindig megáll, ha egy csésze frissítőre van szüksége. Sokak számára (23%) azonban, amikor utaznak, a praktikumon van a hangsúly, hiszen számukra az az elsődleges szempont, hogy gyorsan és egyszerűem jussanak kedvencükhöz, 14% nyilatkozott pedig úgy, hogy szereti autózás közben elfogyasztani italát.Szólj hozzá!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin