Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tudd meg hogy készül a Dal 2015 stábja az elődöntőre!

LifeStyle

Tudd meg hogy készül a Dal 2015 stábja az elődöntőre!

Már javában folynak a Dal 2015 második elődöntőjének előkészületei. Egy-egy produkció látványának megtervezése és kivitelezése akár hetekig is tarthat, hiszen a szakértőknek rengeteg részletet kell összeegyeztetniük a tökéletes végeredmény érdekében. A Dal egész színpada LED-falakkal van körbevéve, mégpedig a ma elérhető legmodernebb és legnagyobb felbontású modellekkel.

A Dalban három hét alatt, a harminc produkcióhoz, harminc különböző témát, hátteret kell megjeleníteni a színpadon, ezért a legjobb megoldás a videofalak használata, hiszen ezek segítségével a fellépőket szinte élethűen lehet belehelyezni bármilyen elképzelt világba, és a kamera is könnyen körbe tudja járni a díszletet. A látványt a videofalba helyezett lámpák hozzák térbe, és azok emelik ki a produkciót is a falak síkjából.

Egy-egy díszlet megtervezésekor a látványtervező, Rajcsányi Balázs meghallgatja a dalokat és azokhoz talál ki egy koncepciót. Ilyenkor hangulatokat próbál visszaadni a számból, amit a mondanivaló és a cím is erősen befolyásol. Az alapötlethez a fellépők is hozzáteszik a maguk gondolatait, majd a több mint 6 fős animátor csapat elkezd dolgozni a megvalósításon.

A műsorban esténként általában egy-két olyan produkció van, ahol forgatott anyaggal dolgozik a csapat. Ilyenkor, az úgynevezett greenbox-ban, egyszínű háttér előtt forgatják le az anyagot és később teszik a képek mögé az animált hátteret. Az installációt mindig a stáb tervezi meg és állítja össze, még akkor is, ha egyedi kérés merül fel egy előadó részéről. Rajcsányi Balázs, A Dal látványevezője, elmondta— „Mivel két előadás között összesen 40 másodperc áll rendelkezésre a színpad berendezésére, a nagy és bonyolult díszletelemek helyett olyan LED-falakkal dolgozunk, amelyek a maximumot tudják kihozni egy színpadképből és jól támogatják az egyes produkciók mondanivalóját.

A Dalban a fellépők általában maguknak hozzák a kellékeket és a fellépőruhát, így a műsor vezető stylistja  főként csak tanácsot ad, hogy egy bizonyos installációhoz milyen outfit illik, a többi már az előadókon múlik. A színpadkép az adás előtti napra áll össze a teljes valójában, de a javított látvány néha csak a főpróbáraalakul ki.

A héten a New Level Empire és Oláh Gergő produkciójához forgatott a látványtervező csapat, mindketten a Dal második elődöntőjében, január 31-én, szombaton lépnek színpadra.



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés