Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább bővült a Siemens füstérzékelő portfóliója

siemens

Kütyük

Tovább bővült a Siemens füstérzékelő portfóliója

Tovább bővült a Siemens füstérzékelő portfóliója

A Siemens két új levegő mintavételes érzékelőjével (ASD) könnyen megoldható az adatközpontok, kereskedelmi raktárak, ipari létesítmények és más nagy alapterületű telephelyek tűz elleni védelme.

Az új termékcsalád egyetlen eszközével akár 6700 négyzetméternyi terület védhető, ami a piacon jelenleg elérhető legnagyobb lefedésnek számít. Érzékenység szempontjából a legszigorúbb követelményeket támasztó A-osztályú felhasználás esetében is akár 3 000 négyzetméter lefedhető egyetlen ASD+ (FDA262) rendszerrel.

Az új modellekben, az FDA261 és az FDA262-ben megtalálható az ASD Connect mobilalkalmazás, amellyel a berendezések digitálisan beüzemelhetők. Az app kezelőfelületének és a nagymértékben automatizált folyamatnak köszönhetően a beállítások egyszerűen és gyorsan elvégezhetők.

Az ASD-k kulcsfontosságú szerepet töltenek be az energiarendszerek átalakításához és a digitalizációhoz szükséges, valamint más globális megatrendek hatására épülő infrastruktúrák védelmében. Ilyen például a gyorsan terjedő lítiumion-akkumulátoros energiatároló rendszerek tűzvédelme is.

Az új ASD+ teljesen integrált a Siemens tűzjelző rendszereibe, amelyekben megcímezhető eszközként közvetlenül és intelligensen kommunikál a Siemens FDnet/C-NET érzékelő hálózatán, minden további hardver vagy I/O kártya használata nélkül. Mindez könnyű telepítést, egyben gyors adatkapcsolatot biztosít mind a tűzjelző központ, mind a felhőszolgáltatás felé.

Nemcsak észlelésben teljesít jobban az ASD+, hanem a téves riasztásokkal szemben is maximálisan védett. A levegő mintavételes berendezés kimagaslóan érzékeny és pontos észlelését az ipari és szennyezett környezetekre tervezett optikai hardver, valamint a továbbfejlesztett, kettős hullámhosszú jelfeldolgozó algoritmus biztosítja, amely megbízhatóan megkülönbözteti a füst és a por részecskéit. Az ASD+ termékek riasztási küszöbértéke (0,003 és 20%/m között) állítható, így minden alkalmazáshoz rugalmasan illeszthető. Az ügyfelek emellett további értékes információkat – előriasztást, porészlelési és szennyeződésszint-jelentést – kapnak a Siemens applikációján keresztül.

A fenntarthatóság jegyében a Siemens új levegő mintavételes (ASD) füstérzékelői moduláris felépítést kaptak, így levegőminta-szívó és -elemző egységeik az eszköz átkonfigurálása nélkül cserélhetők.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés