Connect with us

Hirdetés

technokrata

Háztartási feladatok elvégzésére fejleszt robotot a Dyson

háztartási

Kütyük

Háztartási feladatok elvégzésére fejleszt robotot a Dyson

Háztartási feladatok elvégzésére fejleszt robotot a Dyson

A Dyson fellebbenti a fátylat titkos, háztartási feladatok elvégzésére képes robotjáról, és emellett a világ legjobb robot szakembereit is keresi

Május 25-én a philadelphiai Nemzetközi Robotikai és Automatizálási Konferencián (ICRA) a Dyson az eddigi legforróbb nyomot tárta a nagyközönség elé arról, hogy milyen úton jár a háztartási robotika jövőjével kapcsolatban.

A vállalat eközben a robotika legjobbjait igyekszik megnyerni, hogy csatlakozzanak gyorsan növekvő csapatához.

Az eseményen a Dyson nemcsak felvázolta ambíciózus céljait a fejlett robotika területén, hanem utalt arra is, hogy egyre gyorsabban folyik a fejlesztése egy olyan eszköznek, mely háztartási és más feladatok elvégzésére is képes lesz. A közösségi médiában is közzétett filmje a Dyson által tervezett robotkezek legújabb funkcióit mutatja be, például azt, ahogy tárgyakat ragadnak meg, világossá téve, hogy a vállalat készen áll túllépni a robotporszívókon. A Wiltshire-i Hullavington Airfieldben zajló titkos kutatás-fejlesztési munkát a Dyson főmérnöke, Jake Dyson vezeti.

A Dyson félúton jár történetének legnagyobb mérnök toborzási akciójában is. Idén 2000 ember csatlakozott a technológiai vállalathoz, akiknek 50%-a mérnök, tudós és programozó. A vállalat újabb szintre emeli robotikai ambícióit: 250 robotikai mérnököt toboroz olyan különböző szakterületeken, mint a számítógépes látás, a gépi tanulás, az érzékelők vagy éppen a mechatronika, a következő öt évben pedig további 700 robotikai mérnököt kíván felvenni. A cél, hogy az Egyesült Királyság legnagyobb, legfejlettebb robotikai központja jöhessen létre, ahonnan az évtized végére a jövő technológiája a háztartásokba is eljuthat.

Az újonnan felvett munkatársak a Wiltshire-i Hullavington repülőtéren, az Imperial College-ban működő Dyson Robotics Lab közelében lévő új londoni laboratóriumban, valamint Szingapúrban, a Dyson globális központjában fognak dolgozni. Az elmúlt hat hónapban a Dyson titokban átalakította a Hullavington Repülőtér egyik fő repülőgép-hangárját, felkészülve a 250 robot szakértő beköltözésére. Ez a legújabb robotikai fejlesztés a vállalat 2,75 milliárd fontos, új technológiákba, termékekbe és létesítményekbe történő beruházási tervének következő lépése, amelyből 600 millió fontot idén költenek el.

Jake Dyson, a vállalat főmérnöke elmondta:

„Az első robotokkal foglalkozó szakember 20 éve csatlakozott a Dysonhoz, és csak ebben az évben további 250 főt keresünk a csapatunkba. Ezzel megtettük tétjeinket a jövő robottechnológiájára, amely a Dyson egészében – ideértve a mechatronika, a látórendszerek, a gépi tanulás és az energiatárolás területét is – a kutatások ösztönzője lesz. Most arra van szükségünk, hogy a legjobbak csatlakozzanak hozzánk erre a feladatra”.

Eddig a Dyson robotjai a padlóporszívók voltak – az elsőt, a DC06-ot 20 évvel ezelőtt tervezték. A környezet manipulációja, a robottanulás, a vizuális érzékelés és az engedelmes vezérlés terén végzett új kutatásokba bepillantást engedő film a Dyson legújabb “nagy dobásába”- ami egy hosszú út első lépése is – enged bepillantást a világnak.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés