Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LG az újra élőben megrendezett ISE kiállításon mutatta be új kijelzőtechnológiáit

ise

Kütyük

Az LG az újra élőben megrendezett ISE kiállításon mutatta be új kijelzőtechnológiáit

Az LG az újra élőben megrendezett ISE kiállításon mutatta be új kijelzőtechnológiáit

Az LG Electronics (LG) két évnyi kihagyás után 2022-ben újra az Integrated Systems Europe (ISE) kiállításon, Barcelonában mutatta be úttörő, üzleti használatra tervezett kijelzőtechnológiáit.

A vállalat bemutatott újdonságai az átlátszó OLED-megoldásoktól a Micro LED kijelzőkön át a LED-es üzleti megjelenítőkig a digitális képmegjelenítést olyan hasznos üzleti felhasználási lehetőségekkel kombinálják, amelyek segítenek magasabb szintre emelni a pandémia utáni kommunikációt.

Ahogyan az emberek egyre több időt töltenek otthon, úgy egyes, korábban tipikusan házon kívül elvégzett tevékenységek is a kényelmes otthoni térbe kerülnek át. A felhasználók online dolgoznak, digitálisan vesznek részt tanórákon és orvosi vizsgálatokon, és sokszor a hobbijaikat is a négy fal között űzik. Erre a trendre reagálva az LG bemutatta az LG MAGNIT és LG One:Quick Flex megoldásokat, amelyek a vállalat kereskedelmi kijelzők terén szerzett tapasztalatát a következő generációs otthoni kijelzők létrehozásában használják fel.

Az LG MAGNIT, amelyet 2020-as debütálása óta már több kereskedelmi területen is alkalmaznak, most a prémium házimozit definiálja újra esztétikus dizájnjával és óriási, 136 hüvelykes 4K UHD (3840 x 2160) képernyőjével. A több millió, önálló fénykibocsátásra képes LED-pixel által garantált elképesztő képminőséget a nézők immár otthonuk kényelméből is élvezhetik kedvenc filmjeik, tévéműsoraik, sportközvetítéseik nézése közben. A tartalomfogyasztás egyszerűbb és élvezetesebb azáltal, hogy az LG webOS 6.0 okostévé-platformján keresztül számos népszerű streaming alkalmazás érhető el. A Bang & Olufsen Beolab 90 otthoni hangszóróval párosítva pedig az LG MAGNIT még teljesebb házimoziélményt nyújt.

A One:Quick Flex megoldás is az otthoni szórakozást reformálja meg. Az 43 hüvelykes 4K UHD (3840 x 2160) all-in-one kijelzőbe mikrofont, kamerát és hangszórókat is építettek, a képernyő mellé pedig egy mozgatható állvány is választható. Egyszerű, érintésalapú beállítási lehetőségeivel és felhasználóbarát Windows operációs rendszerével a One:Quick Flex nem csak távoli munkavégzésre, de távoktatásra, videokonferenciák lebolyolítására, online edzésre és szórakoztatásra is alkalmas. A nagyobb, 55 hüvelykes One:Quick Works kijelző intuitív videokonferencia-eszközökkel kombinálja a beépített érintőkijelző képességeit, így oktatási és vállalati felhasználásra is ideális, hiszen több felhasználó egyszerre csatlakozhat az eszközre.

Az idei termékportfólióba tartoznak az új, átlátszó OLED kijelzők is, amelyek  a csúcskategóriás irodák üvegfalain vibráló és futurisztikus képmegjelenítési lehetőségeket nyújtanak, ráadásul a meetingeken is jól használhatók. Az átlátszó OLED kijelzők a közlekedési szektorban reklám- vagy információs kijelzőként használhatók az állomások ablakain és üvegfelületein, de ez a megoldás már a múzeumok kiállítótereiben is megtalálható. Az átlátszó OLED Touch szintén nagy népszerűségre tett szert, interaktív kijelzőként használva.

A Technológiai és Mérnöki Emmy-díjas, 65 hüvelykes UltraFine™ OLED Pro kijelző a filmstúdiókban dolgozó szakemberek igényei szerint készült. Támogatja a profi interfészeket, például az SDI-t és az SFP-t, és leskálázás nélkül képes megjeleníteni az eredeti, nagyfelbontású forrásfájlokat. Az UltraFine OLED Pro kijelzők ideálisak lehetnek a képernyők előtt hosszú órákat töltő színezők számára, hiszen megfelelnek a kékfénykibocsátásra vonatkozó TÜV Eyesafe szabványnak, így segítenek megvédeni a szemet a káros hatásoktól. Az LG UltraFine OLED Pro kijelzők az utómunkálatokat végző vállalatoknál és az online tartalomszolgáltatást kínáló cégeknél is hasznos segítséget jelenthetnek a próbavetítéseknél.

Az LG számos olyan innovációt mutatott be az ISE kiállításon, amelyet kritikus felhasználási környezetekre terveztek. A nagyfelbontású, keret nélküli kialakítású Fine-pitch LED kijelző minden apró részletet tisztán jelenít meg, a szintén keret nélküli, 54 hüvelykes, könnyen installálható LED Blocot pedig a felhasználók egy 55 hüvelykes LCD videofalként használhatják az új megoldás még a meglévő LCD videofal-modellek kereteibe is illeszkedik. Ezek a funkciók könnyen használhatóvá teszik őket a vállalati irányítótermekben, auditóriumokban és virtuális osztálytermekben.

A kiskereskedelemben az LG tartalommenedzsment-megoldása, a SuperSign QSR hoz újítást: a vásárlók dinamikus menütáblán választhatják ki rendelésüket, miközben a színfalak mögött a szolgáltatók egyszerűbb és átláthatóbb, a kártyaterminálrendszerrel integrált konyhai kijelzőrendszert használhatnak. A kültéren tartózkodó vásárlókkal való kommunikációt egy másik termék egy 21,5 hüvelykes, nagy fényerejű érintőkijelző is segíti. Legyen szó autós kioszkról, töltőállomásról vagy elektromosautó-töltőről, a tartós kivitelű eszköz minden helyszínen megállja a helyét, hiszen ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek és a pornak, miközben olyan fényerősséget nyújt, amellyel a megjelenő információ mindig jól látható marad.

Az LG olyan felhőalapú megoldásokat is bemutatott az ISE kiállításon, amelyeket meghatározott iparágakra vagy felhasználási módokra terveztek. A Pro:Centric Cloud például a vendéglátás-menedzsmentet reformálja meg azzal, hogy az LG rugalmas és intuitív vendéglátási tartalomkezelő rendszerét, a Pro:Centricet felhőalapú rendszerré kiterjesztve számos üzlet egy rendszerben történő kezelését teszi lehetővé. A hotelek továbbá személyre szabott szolgáltatásokat kínálhatnak a vendégeknek, az épületben található kijelzőkön konzisztensen jeleníthetik meg a tartalmakat mindezt egyetlen központi rendszerben kezelve.

Azok számára, akik nem tudtak részt venni az eseményen, az LG létrehozott egy weboldalt, amely videókban mutatja be az ISE kiállítás zónáit. A weboldalra élőben, az esemény alatt is kerülnek fel tartalmak.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés