Connect with us

technokrata

Ez a program rajta van a mobilodon? Jobban jársz, ha letörlöd!

Kütyük

Ez a program rajta van a mobilodon? Jobban jársz, ha letörlöd!

Titokban adatokat küldött az egyik népszerű billentyűzet-alkalmazás.

Igazán kellemetlen, amikor egy régóta használt alkalmazásról kiderül, hogy az bizony nem teljesen úgy működik, ahogyan a fejlesztői igérték. Így van ez most a Flash Keyboard-dal, a népszerű androidos billentyűprogram ugyanis a Penterest biztonsági szakértői szerint olyan tevékenységeket végez, amelyek merőben eltérnek egy átlagos, kiegészítő billentyűzetétől.

flashkeyboard

Amellett, hogy a szoftver olyan jogosultságokat kér, amivel a WiFi-hez vagy a kontaktokhoz illetve üzenetekhez férhet hozzá, még kéretlen hirdetésekkel is bombázza a felhasználót. Különösen problémás, hogy a szakértők szerint a Flash Keyboard mindeközben adatokat továbbított Kínába, Hollandiába és az Egyesült Államokba is.

flashkeyboard

Jó hír, hogy a Penterest jelentése után a Google azon nyomban eltávolította az alkalmazást, igaz azóta már visszakerült a program. Először egy “Lite” verzióban töltötték fel, akkor más cégnév alatt szerepelt a Flash Keyboard, majd késöbb az eredeti fejlesztők rakták vissza az -elvileg- javított programot a Play Áruházba. Ettől függetlenül mi mindenképpen azt javasoljuk, hogy amennyiben a mobilodon van ez a billentyűzet, úgy inkább töröld le, hiszen könnyen elképzelhető, hogy hamarosan újra az adataid után kémkednek majd a fejlesztők!

Forrás: HVGSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin