Connect with us

Hirdetés

technokrata

Percek alatt feltölt a Huawei új akksija!

Kütyük

Percek alatt feltölt a Huawei új akksija!

A kínai gyártó sokak problémáját oldhatja meg.

A Huawei bejelentette, hogy a Watt Lab nevű fejlesztő egységük nagy áttörést ért el a mobil-akkumulátorok töltésidejének csökkentésében.

Az okostelefonok világában a felhasználók fő problémája a rövid akkumulátor idő. Néhány éve még bőven egy hétig is kibírta a mobilunk, mára azonban mindenkinek egy kényelmetlen pluszt kell cipelnie a táskájában, a töltőjét, vagy hordozható mobil-áramforrást. A minden napi töltés az okostelefonok egyik hátránya.

A probléma megoldására kettő megoldás kínálkozik egyenlőre, egyik a hatékonyabb energiafogyasztású eszközök készítése, a másik pedig a gyorsabb töltési idő. Az utóbbi fejlesztésére adta fejét a kínai gyártó, és most úgy néz ki nagy eredményt értek el.

Létrehoztak egy olyan akkumulátort, ami alig pár perc alatt feltölti telefonunkat a feléig, amivel máris értékes órákat nyerhetünk, és nem kell bajlódni a hosszú várakozással. A 600mAh-s 2 perc alatt 68%-ra, míg a 3000 mAh-t 5 perc alatt 48%-ra is képesek leszünk feltölteni.

Eddig egy hátulütője van az új technológiának, az akkumulátort ki kell szedni ahhoz, hogy tölthessük egy erre külön kialakított szerkezetben. Ez nehézkessé teszi a folyamatot, így kérdéses mennyivel találják a fogyasztók hatékonyabbnak, mint a konkurenciák termékeit.

Forrás: PC World



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés