Connect with us

technokrata

Akárhogy is szeretnénk, még mindig nem elég fejlett a vezeték nélküli töltés

Kütyük

Akárhogy is szeretnénk, még mindig nem elég fejlett a vezeték nélküli töltés

Az A4WP és a PMA egyesülésével kevesebb sztenderd lett a piacon, de még mindig nem érdemes váltani.

A minap egy igen jelentős átalakulás történt a vezeték nélküli töltés piacán, aminek köszönhetően már csak két hivatalos sztenderd maradt.

Két nagy név, az Alliance for Wireless Power (A4WP) és a Power Matters Alliance (PMA) egyesült, és megalkották az AirFuel Alliance-ot. Ezáltal már csak ők és a Wireless Power Consortium maradt a piacon, akitől a Qi sztenderd származik, amiről talán már hallottatok.

Az elmúlt években reklámozott wireless töltés technológiák túlnyomó többsége ezen alapszik, így a Nokiáktól kezdve egészen a Galaxy S6-ig ez került az eszközökbe.

Annak ellenére, hogy az egyesülés által talán kicsit letisztul a piac és egységesebbek lesznek a sztenderdek, még mindig nem elég fejlett a technológia ahhoz, hogy széles körben elterjedjen. Vezeték nélkül jelentősen lassabban töltődnek eszközeink, többet fogyasztanak ezáltal, és a hozzá tartozó kiegészítők nagyon drágák (gondoljunk csak az IKEA töltőalátéteire és lámpáira). Összefoglalva tehát még ne váltsd le szeretett micro USB kábeleidet.

Forrás: Airfuel Alliance via GizmodoSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin