Connect with us

Hirdetés

technokrata

Androidos telefonokat mutatott be az Apple volt vezetője

Kütyük

Androidos telefonokat mutatott be az Apple volt vezetője

Korábban az Apple-nél dolgozott, most viszont egy saját telefonmárkát alapított.

John Sculley neve valószínűleg keveseknek ismerős, pedig ő volt az Apple vezérigazgatója 1983 áprilisától. Előtte a Pepsinél is hasonló pozíciót töltött be. Tíz év után, 1993 májusában távozott az almás cégtől, most pedig kedvet kapott az okostelefonokhoz. Létrehozott egy új márkát, az Obi Worldphone-t, mely név alatt most be is mutattak két készüléket, az SF1-et és SJ1.5-öt. A nem túl fantáziadús elnevezések középkategóriás telefonokat takarnak, melyeket kedvező áron szeretnének piacra dobni. Elsősorban a formatervvel igyekeznek megkülönböztetni magukat, és bár valóban mindkét típus elég dekoratívra sikerült, azért számos ismerős részletet fedezhetünk fel rajtuk, akár az iPhone, akár más mobilok külsejéről.

Az SF1-es típus a komolyabbik, ebbe 5 hüvelykes Full HD JDI kijelző került, a teljesítményt pedig a Qualcomm 64 bites és nyolcmagos chipje, a Snapdragon 615 biztosítja. Kétféle változatból választhatunk, az egyiknél 16 GB belső tárhely és 2 GB RAM, míg a másiknál 32 GB-os tároló és 3 GB RAM jár.

sf1_2

Mindkét esetben microSD bővítésre is van lehetőség, valamint a dual SIM üzemmód sem hiányzik. Fémből készült unibody házát elölről különleges, a burkolatból kiemelkedő Gorilla Glass 4 üveg védi, belül pedig 3000 mAh-s akkumulátor biztosítja az energiát. Az Android 5.0.2 rendszert saját felülettel tették egyedivé, de említést érdemel a Dolby 7.1 hangzás és a gyorstöltés támogatása is.

sf1_5

Fényképezéshez a hátlapi 13 megapixeles Sony szenzort lehet használni, míg a szelfikhez 5 megapixeles előlapi egységgel kell beérnünk. Az Obi Worldphone SF1 egész kedvező áron, 199 dollárért (kb. 55 ezer forint) lesz kapható, az árusítás októbertől indul.

sf1_8

Hozzá képest szerényebb képességekkel rendelkezik az SJ1.5-ös modell. Ez is 5 hüvelykes kijelzőt kapott, de csak 720p HD felbontással. A ház polikarbonátból készül, a hátlap pedig levehető, de a szintén 3000-es akkumulátor ebben sem cserélhető, viszont ez is dual SIM telefon.

sj15_4

Belül egy jóval szerényebb MediaTek MT6580 négymagos chip dolgozik, melyhez 16 GB tárhely és 1 GB RAM tartozik, a microSD viszont szerencsére nem maradt ki. Hátul 8 megapixeles OmniVison fényképezővel fotózhatunk, az előlapi egység ezen is 5 megapixeles.

sj15_5

Érdekes, hogy a rendszer itt Android 5.1 alapú, persze a saját felülettel finomítva. Az SJ1.5 szerényebb képességihez szerényebb ár is tartozik, ezt a modellt 129 dollárért (kb. 35 ezer forint) fogják árulni, szintén októbertől.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés