Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre nem kell minden alkalommal feloldanod telefonodat

Kütyük

Végre nem kell minden alkalommal feloldanod telefonodat

Az androidos telefonok tudni fogják, hogy kinél vannak éppen, így a tulajdonostól nem fognak jelszót kérni.

A telefonunk kóddal való levédése nagyon fontos lehet, hiszen enélkül bárki hozzáférhet féltett adatainkhoz és fájljainkhoz, ha elveszett készülékünk. Ennek azonban megvan a hátránya is, mivel minden egyes alkalommal fel kell oldanunk az eszközt, így minden apró művelet jóval tovább tart majd. Nem véletlen, hogy sokan nem is védik le telefonjainkat.

A Google egy furcsa megoldással orvosolná a problémát, mely egy hamarosan érkező frissítéssel lesz elérhető (először a Nexus készülékeken). Az un. on-body detektálással a telefon tudni fogja, hogy nálunk van, így elég csak egyszer feloldani, és zsebünkből vagy táskánkból kihúzva nem kér majd többé jelszót. Ez elsőre jól hangzik, azonban ezzel a jelentősen veszítünk a biztonságból, mivel a készülék valójában nincs tisztában a használóról.

Minden vízszintes felületre letéve az eszközt az újra zárulni fog, így nem is a felhasználót vizsgálja, hanem csak a használat körülményeit. Ehhez az eszköz szenzorait használja. Könnyen előfordulhat, hogy táskánkból kilopják egy tömött buszon, vagy farzsebünkből kicsúsztatják egy ügyes mozdulattal. Kíváncsiak vagyunk vajon hogy tetszik a megoldás az Android tulajdonosoknak, de egyelőre jobb, ha a megszokott biztonsági zárásnál maradunk.

android-on-body-detection.0

 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés