Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így fizethetsz kártyával a haverodnak

Kütyük

Így fizethetsz kártyával a haverodnak

A Barion bevezette a kártyás turbófeltöltést, így mostantól egyetlen perc alatt fizethetünk bármilyen összeget a bankkártyánkkal – egyenesen a barátunk e-mail címére.

Az alkalmazásként Android és iOS rendszerre is elérhető kártyás feltöltés segítségével néhány pillanat alatt helyezhetjük át számlapénzünket Barion e-pénz számlánkra, innen pedig azonnal továbbutalhatjuk bárki részére, akinek tudjuk az e-mail címét.

Magyarország eddig egyetlen engedélyezett e-pénz szolgáltatója folyamatosan fejleszti rendszerét annak érdekében, hogy még egyszerűbbé tegye a mindennapos pénzügyek intézését. A Barion nem csupán egy mobiltárca vagy speciális valuta, hanem e-pénz, azaz olyan valódi pénz, melyet az e-pénz kibocsátó tart nyilván, és amihez bármikor és bárhonnan hozzájuthatunk egy számítógép vagy egy okostelefon segítségével.

A megoldás abban is különbözik a különböző mobiltárcáktól, hogy a bankkártya ebben az esetben nincs a mobiltelefonhoz rendelve, sőt a telefonra soha nem mentődnek le a kártyaadatok. Ezáltal pedig a rendszer sokkal biztonságosabb, mint egy átlagos mobiltárca vagy akár az, hogy a bankkártyánkat állandóan magunknál tartjuk. A Barion esetében a számlaadatok az e-pénz kibocsátó és az elfogadóhely szervere között mozognak, nincs szükség POS terminálra és arra sem, hogy a bankkártyát egyáltalán magunknál tartsuk. Így nem vagyunk kitéve a plázákban egyre gyakrabban előforduló skimming támadásoknak sem, melyek során még úgy is képesek lehetnek leolvasni a bankkártyánk adatait a bűnözők, hogy azt elő sem vesszük a zsebünkből.

Ha e-pénz számlát nyitunk, akkor a hagyományos bankszámlánkhoz tartozó kártyát egyetlen alkalommal kell hozzárendelnünk az e-pénz számlánkhoz. Az adatokat a Barion szervere megőrzi, és ezután akár a mobiltelefonunk, akár egy számítógép segítségével, néhány gombnyomással tudunk áttölteni pénzt bankszámlánkról az e-pénz számlánkra. A feltöltés díja 1%, ami lényegesen kedvezőbb, mint a kereskedők által felszámított, tipikusan 1-2 százalékos kártyahasználati díj.

 

Az e-pénz számlánkon lévő pénzt ezután a Barion rendszerén keresztül átutalhatjuk bármilyen e-mail címre. Ha a fogadó még nem rendelkezik e-pénz fiókkal, akkor nyitnia kell egyet, ami csupán néhány másodpercig tart. Ezután az e-pénzét elvásárolhatja bármely elfogadóhelyen – például internetes boltokban vagy szórakozóhelyeken –, vagy átutalhatja magának hagyományos bankszámlájára.

Civil szervezetek vagy nászajándékra gyűjtő jegyespárok számára is érdekes lehet, hogy az e-pénz fiók megnyitása után a Barionból egy kattintással generálhatnak maguknak olyan adományozási gombot, melyet könnyen befűzhetnek weboldalukra. Ha valaki erre klikkel, egyenesen az adományt gyűjtő Barion számlájára utalhatja át a pénzét, mostantól bankkártyás fizetéssel is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés