Connect with us

technokrata

Minden mobilt lehallgatott az NSA

Kütyük

Minden mobilt lehallgatott az NSA

A hivatal szakemberei feltörték az egyik legnagyobb SIM-kártya gyártó vállalat rendszerét.

Újabb, igen kínos titokra derült fény, hála Edward Snowdennek. A mostanában Oroszországban tartózkodó, egykori NSA alkalmazott által ellopott anyagok közül ugyanis egy újabb adagot hozott nyilvánosságra a The Intercept. Ezekből kiderül, hogy az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal sikeresen feltörte az egyik legnagyobb SIM-kártya gyártó vállalat biztonsági rendszerét, így a megszerzett titkosítási kulcsokkal kényelmesen figyelhették a rajtuk keresztül végbemenő kommunikációt.

Detecting-the-SIM-Card-Change-on-your-Mobile-Phone

A telefonos beszélgetések mellett így a mobilinternetes adatokat is látták a hivatal szakemberei, méghozzá úgy, hogy semmilyen nyomot nem hagytak a rendszerben. Épp ezért is érte óriási sokként a Gemaltot a hír, mivel a folyamatos ellenőrzéseik mellett sem utalt semmilyen jel külső hozzáférésre.

mobile-sims

A Gemalto, mint a világ egyik legnagyobb SIM-kártya gyártó vállalata, több mint 85 országban van jelen, évente pedig több mint 2 milliárd kártyát állítanak elő. Olyan gyártók számítanak a partnereiknek mint a T-Mobile vagy az AT&T.  A cég már jelezte, hogy megvizsgálják a biztonsági rendszerüket és mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez az eset többé ne fordulhasson elő.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin