Connect with us

technokrata

Hódít a TestJockey Izraelben

Kütyük

Hódít a TestJockey Izraelben

A mobilalkalmazások tesztelésére specializálódott TestJockeyt delegálta hazánkból a nemzetközi zsűri a világ egyik legjelentősebb startup központja által szervezett programsorozatra, a Start Tel Avivra. Az induló IT vállalkozás a program keretében több mint egy tucat eseményen vett részt Izraelben, és olyan cégek vezetőinek mutathatta be termékét, mint a Deutsche Telekom, a Motorola, vagy a Microsoft. A TestJockey legfőbb célja, hogy a kint szerzett tapasztalatokat és kapcsolati tőkét minél hatékonyabban vissza tudja forgatni a cég üzleti fejlesztésébe.

A Hagai Mei-Zahav, Izrael Állam budapesti nagykövet-helyettese, Záboji Péter, az EEF elnöke, Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) bel-és külkapcsolati elnökhelyettese, valamint Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója neveivel fémjelzett héttagú nemzetközi zsűri összesen 23 hazai startup közül választotta ki a TestJockeyt, így megadva a cégnek a lehetőséget, hogy részt vegyen a Start Tel Avivon.

A programsorozat keretében a TestJockey vezetője többek között négy, Magyarországról megkörnyékezhetetlen IT cég nemzetközi nagyágyújával tudott négyszemközt beszélni a fejlesztésükről. A Deutsche Telekom, a Microsoft és a Motorola vezetői a pozitív visszajelzések mellett olyan fontos információkat osztottak meg a magyar cég CEO-jával, melyek segítik a vállalkozás piaci bevezetést célzó törekvéseit.

A 16 ország leginnovatívabb induló IT vállalkozásainak részvételével zajló Start Tel Aviv egyik további nagy előnye volt, hogy a TestJockey vezetője találkozhatott olyan ígéretes appfejlesztő startuppokkal, akik a cég elsőszámú célcsoportját jelentik. Emellett két piaci versenytárssal is egy asztalhoz tudtak ülni, ami nagyban segítette a fejlődési irányok feltérképezését.

„Egy ilyen lehetőség akkor ér sokat, ha fel tudjuk használni az új ismeretségeket, és felhasználóinkká tudjuk tenni a helyi startuppereket” – mondta el Vidos Péter, a TestJockey ügyvezetője. A jövőbeli tervek kapcsán elmondta: „A megkülönböztető, jövőbe mutató funkciók meghatározása most az egyik legfontosabb feladatunk. A másik, ugyanennyire fajsúlyos kihívás a felhasználói kör folyamatos bővítése és a velük való párbeszéd fenntartása annak érdekében, hogy megértsük szolgáltatásunk erősségeit és gyengeségeit, potenciális vevőink igényeit és problémáit, hogy utána eljuthassunk a piacérett, fizetős termék fázisába.”

“Mivel a startupok legfontosabb befektetői piacának számító USA-ban a helyi társaságok figyelmét sokkal hamarabb felkelti egy olyan vállalkozás, amely már bekerült a legnagyobb izraeli kockázati tőkések látókörébe, a TestJockey egy jelentős lépést tett a nemzetközi siker felé” – fogalmazott Korányi László.

“Izrael világelső az egy főre jutó startup vállalkozások számát tekintve, és magas színvonalú oktatásnak köszönhetően előtérben van a kutatás-fejlesztés és az innováció. Örömmel tapasztalom, hogy Magyarországról is több startup világsiker indult útjára az elmúlt években. Remélem, hogy a fiatal magyar vállalkozók továbbra is figyelemmel kísérik majd Izraelt, mint egy ideális helyszínt az üzleti sikereik számára. Bízom benne, hogy a Start Tel Aviv programsorozatot követően a TestJockey ugyanolyan eredményeket ér majd el a nemzetközi porondon is, mint amilyen sikeres volt az izraeli bemutatkozása” – mondta Ilan Mor, izraeli nagykövet.

A mobilalkalmazások tesztelésére szakosodott cég Izrael Állam magyarországi Nagykövetsége, Tel Aviv város Önkormányzata, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), valamint a Design Terminál szakmai összefogásának eredményeként juthatott ki a Start Tel AvivraSzólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés