Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújult a Moto X

Kütyük

Megújult a Moto X

Jobb specifikációkat, alumínium keretet és válaszható bőr hátlapot kapott a Motorola új csúcskészüléke.

A korábban Moto X+1-ként emlegetett készülék végre megérkezett, és kívülről teljesen megegyezik a korábbi pletykákban látottakkal. Egyetlen különbség a név, mivel a Motorola úgy döntött megtartja a Moto X elnevezést. Az eszközről tegnap rántota le a leplet a vállalat és meglepő újdonságokat hozott.

Kezdjük talán kijelzőjével, mely a 720p helyett most 1080p Full HD felbontást kapta, és egy 5.2 inches Amoled panel. Rajta szintén Corning Gorilla Glass található, és a képernyő most fél hüvelykkel szélesebb, mint elődje. A nagyobb kijelző miatt már 140.8 mm magas, és 72.4 mm széles a készülék, és súlya csak 144 gramm. A kijelző körüli keret is jóval kisebb lett, ami nagyon előnyös, hiszen így maximálisan kihasználja a helyet az előlapon. A háta a megszokott íves kialakítást kapta, de most 3.8 és 9.9 mm között van vastagsága, így nagyszerűen illik kezünk formájához. Ára mindössze 499 dollár kártyafüggetlenül.

Fontos megemlíteni a fém keretet, ami nagy mértékben növeli a készülék minőségi kialakítását. Az antenna problémát az un. “Dynamic Tuning” technológiával oldották meg, így lehetetlen rosszul tartani a telefont, és emiatt sosem fog elmenni a térerő, mint azt más gyártók fémházas modelljeinél gyakran tapasztaltuk korábban. Ha a fa választható hátlap nem lenne elég különleges, a vállalat most egy új bőr kialakítást is felajánl, melyet a Horween Leather Company biztosít minőségi anyagival.

A 10MP-es kameraegységet most egy 13MP-es szenzor váltja fel, 4x zoommal, gyűrű vakuval. Egy négymagos 2.5 GHz-es Qualcomm Snapdragon 801 működteti, 2GB RAM-mal, Adreno 330 578MHz grafikai egységgel. Akkumulátora 2300 mAh-es, mely talán nem a legnagyobb de állításuk szerint gond nélkül kibír egy teljes napot egyetlen töltéssel. 16 és 32 G-os verzióban is elérhető lesz, és a Google Now hangutasításokat is kibővítették ehhez a modellhez. Már személyre szabhatjuk a felszólító szókapcsolatot is, és az “OK Google” helyett már szinte bármilyen hosszabb kifejezést használhatunk. Emellett néhány extra funkciót is kapunk, mint például “Take a selfie” vagy “Post to Facebook”, melyekkel még egyszerűbbé válik a használat. A hírek szerint a hónap végén érkezik Európába a termék.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés