Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bővültek az itthon jogtalan Uber alkalmazás funkciói

Kütyük

Bővültek az itthon jogtalan Uber alkalmazás funkciói

A hasznos fuvarozó szolgáltatás jövője kérdéses Európában.

Az Uber fuvarozó szolgáltatás igen erős rivalizálást folytat a Lyft alkalmazással, de ez nem gátolja meg abban, hogy fejlessze programját, és egyre jobb megoldást hozzon el használóinak. Mind a két app lényege, hogy a városban furikázó regisztrált vezetők a felesleges helyeket felajánlhatják a platformon a többi felhasználónak, így azok jóval kedvezőbb tarifával utazhatnak, és az autók is megtelítődnek, sok erőforrást megspórolva ezzel. Az iOS és Android rendszereken egyaránt használható szoftver funkció bővültek, és még teljesebbé tették az élményt.

Már a fuvar lefoglalásakor megadhatjuk úti célunkat, megkönnyítve a vezetők munkáját, akik egy lépésekre bontott navigációt olvashatnak, amint megtörtént a találkozás. Az szolgáltatásért az út végén nem kell fizetnünk, hanem automatikusan levonják árát a bankszámlánkról, melynek 80%-a a vezetőhöz, 20%-a az Uberhez kerül. Meglehetősen jó üzleti tervvel rendelkezik a vállalat, hiszen nem véletlen, hogy 17 milliárd dollárra becsülik jelenlegi értékét.

Európába érkezésekor azonban számos jogi problémába ütközött a remek koncepció, hiszen például Magyarországon is létezik egy olyan fővárosi rendelet, ami tiltja az ilyen fuvarozási tevékenységet, és Brüsszelben már be is tiltották az alkalmazást. A taxisofőrök sem örülnek az amerikai startup érkezésének, és valószínű, hogy itthon is hasonló sorsra jut a remek applikáció.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés