Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutató: Kingston Mobile Wireless – zsebtárhely

Kütyük

Bemutató: Kingston Mobile Wireless – zsebtárhely

Megismerkedtünk a Kingston aprócska eszközével.

Évek óta elképesztő mértékben nő a gépeinken tárolt adatok mennyisége. Míg korábban a kazetták és a lemezek világában az emberek sokszor polcokon tárolták vaskos kötegekben a számukra fontos dolgokat, addig mára legtöbbször mindössze a számítógép beépített merevlemezén foglalnak helyet. Ha esetleg mégis kevésnek bizonyulna a tárhely, sokan vásárolnak egy külső wichestert. Igen ám, de mi van akkor, ha mobil eszközünknél lenne szükség egy hasonló megoldásra? Erre próbál megoldást nyújtani a Kingston újdonsága.

Működés

Az aprócska dobozban érkezett tesztkészülék egy vezeték nélküli tárhely, ám beépített memóriája nem lévén, az SD kártyánkon lévő adatokat képes továbbítani az eszközeink fele. A FAT, FAT32, exFAT és NTFS fájlrendszerrel megbírkózó Mobile Wireless-be egy 1800 mAh-es akkumulátor került, mely számomra körülbelül 4,5-5 órás üzemidőt biztosított egy töltéssel. Vész esetén egyébként képes a telefonunk feltöltésére is, ilyenkor természetesen jelentősen csökken az aprócska eszköz üzemideje.

mobilelite-iphone

A készülék működéséhez csupán egy, az Apple vagy a Google áruházából letölthető szoftverre van szükség, ezután kezdődhet a beállítás. Súlyos hiba, hogy az eszközre csak WiFi-n keresztül tudunk csatlakozni, ami miatt a legtöbb telefon azonnal lekapcsolódik az otthoni hálózatról, így leginkább útközben tudnám ajánlani, otthon bosszús perceket okozhat.

mobilelite-usb

Azt viszont el kell ismerni, hogy adatkapcsolat terén nincs probléma, az első beállítás elvégzése után 2 GB-os fájlméretig gyors sebességgel érhetjük el az adatainkat. Bizonyos formátumokat – például a zenéinket – a cég gyári alkalmazása indítja el, ám a legtöbbet csak úgy tudjuk használni, ha van megfelelő szoftver a telefonon. Akadt viszont olyan kiterjesztés is, amivel nem tudott mit kezdeni a Kingston programja, ilyenkor letölthettem a telefonomra, hogy az intézze el a piszkos ügyletet.

Szükséges-e?

A piac egy igen apró szeletét célozza meg a Kingston ezzel a modellel, hiszen leginkább a sokat utazó, a telefonjuk tárhelyénél jóval többet igénylő emberek a célcsoport. A 12 ezer forint körüli ár ennek fejében talán nem túl vészes, hiszen akik igénylik azok számára nem megterhelő, ám az már most biztos, hogy nem ezzel a készülékkel fog komolyabb sikereket aratni a gyártó.

 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés