Connect with us

Hirdetés

technokrata

Javul a Nokia helyzete: Csökken a veszteség

Kütyük

Javul a Nokia helyzete: Csökken a veszteség

Nyilvánosságra hozta a második negyedévre vonatkozó jelentését a finn óriás.

Nehéz időszakon van túl a finn vállalat. Az elmúlt évek során folyamatosan problémával küzködtek, a termékportfólió nem volt kellően “trendi” így nem tudták felvenni a versenyt az androidos termékek versenyével. A helyzeten még Stephen Elop és az általa bevezetett, Winodws Phone alapú modellek sem tudtak igazán változtatni, sorozatos elbocsájtásokra és átszervezésekre volt szükség. Ennek ellenére, úgy látszik, hogy a gyártó meglátta a fényt az alagút végén.

stephenelopinterview01-1330443100-1334822169

A most nyilvánosságra hozott, a második negyedév adatait tartalmazó jelentés szerint a Nokia 5.69 milliárd eurós bevételt ért el, ez jelentős csökkenés az egy évvel korábbi 9,2-höz képest. A jó hír viszont, hogy a veszteség jelentősen csökkent, a tragikus 2012-es évet hátrahagyva jelenleg 115 millió euró  hiányzik a finnek kasszájából.

Mindeközben viszont nőtt az érdeklődés a Lumia modellek iránt, az 520, 620 és 720 sikereinek következtében az elmúlt időszakban 7,4 millió Windows Phone alapú Nokia talált gazdára. Összehasonlításképp ugyanebben a negyedévben 6,8 millió BlackBerry készüléket értékesítettek, egy évvel korábban pedig 4,4 millió Lumia modell talált gazdára.

nokia_story_350_072712053137

A három hónap során 89 millió eurós veszteséget szenvedett el a térkép divízió, a Nokia Siemens Network viszont aprócska, 8 milliós profitot szedett össze.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés