Connect with us

technokrata

Elkészült a Firefox okostelefon!

Kütyük

Elkészült a Firefox okostelefon!

Egyből két készülékkel is jelentkezett a Mozilla. Lesz egy belépőszintű Keon és egy alsó-középkategóriás Peak.

Új versenyző lépett a pályára a mobil operációs rendszerek világában, ez pedig a szintén nyílt forráskódú (mert hogy az Android is az) Firefox OS lett. A Mozilla mobil OS-e idén alaposan felzavarhatja a kissé ellaposodott Android-iOS-Windows Phone háromszög által határolt tócsát, de 2013 így is egyfajta forradalmat hoznak ebbe a szegmensbe, hiszen a BlackBerry 10 OS is hamarosan, 9 nap múlva debütál, az ex-MeeGo-sok által összedobott Sailfish OS-ről pedig nem is beszéltünk.

Firefox Keon

A Firefox OS-t használó okostelefonok közül a kisebbik igazi középkategóriás készülék lett. A Keon esetében, ha eltekintünk a narancssárga borítástól, akkor azt is mondhatnánk, hogy a Mozilla feltalálta az iPhone-t, ugyanis a kijelző átmérője pontosan akkora, mint a korábbi Apple oksotelefonoké, 3.5 hüvelykes. Processzora egymagos, 1 GHz-es Snapdragon S1, memóriája 512 MB, tárhelye 4 GB. Van benne WiFi és 3G modem is, így a netezés kipipálva. A kijelző felbontása szerényke HVGA, támogatja a microSD-t, akkumulátora 1580 mAh.es és GPS is került bele.

mozilla-peak

A másik modell, a Peak már kicsit jobb hardverrel lett szerelve. A Peak kijelzője 4.3 hüvelykes, elsődleges kamerája 8, másodlagosa pedig 2 megapixeles, processzora pedig immár kétmagos, 1.2 GHz-es Snapdragon S4. Tárhelye ugyanúgy 4 GB, memóriája pedig szintén 512 MB. Van vakuja és 1800 mAh-es az akksija. A kijelző típusa is változott, immár IPS és a felbontása qHD.

A készülékek februártól lesznek elérhetőek a fejlesztők számára a Geeksphone-tól, de árról még sajnos nem tudni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin