Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Huawei az új trónkövetelő?

Kütyük

A Huawei az új trónkövetelő?

A Huawei új készüléke az Ascend D Quad, mely pillanatnyilag a piacon a leggyorsabb processzorral rendelkező mobiltelefon.

Ma kezdődik a 4 napos Mobile World Congress Katalónia fővárosában, Barcelonában, mely az előzetes várakozásoknak megfelelően a négymagos kütyükről fog szólni

Az eddig kiszivárgott hírekből úgy tűnik, hogy szinte mindegyik gyártó a négymagos processzorban látja a kihívások megoldását, az előrejutás lehetőségét. Érdekes, hogy egyelőre csak a Samsungról nem szivárgott ki információ, követi-e a vezető gyártó a trendet.

Ahogy már lehetett hallani, az Asus a méltán sikeres Transformer tablet új verzióját viszi el az MWC-re 4 magos motorral, múlt héten lehetett olvasni a kisebbik koreai gyártó hasonló (már ami a processzormagok számát illeti) készülékéről, az LG  4X HD-ről (ami januárban még X3 kódnévre hallgatott), és most röppent fel a hír arról, hogy az egyik kínai „kis”tigris, a Huawei is tartja a lépést a nagyokkal, sőt, egyesek szerint inkább diktálni szeretne.

Huawei Ascend D Quad

A Huawei új készüléke az Ascend D Quad, mely pillanatnyilag a piacon a leggyorsabb processzorral rendelkező mobiltelefon. Az előzetes sebességtesztek szerint a 1,5 GHz-en ketyegő, 4 db A9 és a 16 db GPU-magot tartalmazó K3V2 processzor gyorsabb, kevesebb hőt termel működés közben és mindössze csak az 50%-át fogyasztja, mint a Tegra 3, amivel  az LG 4X HD-t szerelik. A 8,9 mm vastag készülék 4,5 colos, 720×1280 pixeles kijelzőt (330 ppi pixelsűrűség – csak összehasonlításképpen, az iPhone 4GS kijelzője 326 ppi), 8 MP-es, autofókuszos hátlapi kamerát kapott. Operációs rendszernek a trendnek megfelelően az új Android 4.0 IceCreamSandwich lesz rajta.

A gyártó állítása szerint az 1.800 mAh-s akkumulátor 24-48 órára elegendő táplálást képes biztosítani a készülék számára. Ez az érték csak 150 mAh-val nagyobb, mint a Samsung Galaxy S II készülékhez adott akkumulátoré, a kijelző felbontása viszont jóval nagyobb, 2,4-szer annyi pixel. Így első olvasatra eléggé hihetetlen az állítás, de várjuk meg a megjelenést, az első teszteket, mit tud az erősen csökkentett étvágyú sokmagos processzor! Várhatóan még a második negyedévben piacra kerül, sajnos azonban itthoni forgalmazásáról – érthetően – nincs hír.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés