Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Samsung i9001 Galaxy S Plus – A tuningolt

Kütyük

Teszt: Samsung i9001 Galaxy S Plus – A tuningolt

A Samsung 2011-es évre felfrissített korábbi csúcsmodelljét teszteltük.

A Samsung okostelefonok zászlóshajói a Galaxy S sorozat tagjai, melynek korábbi csúcsmodelljét Plus névvel kiegészítve a gyártó felfrissítette, immáron az azóta megjelent Samsung Galaxy S II kistestvéreként pozícionálva.

Mi az a „Plus”?

Az előd Galaxy S-hez képest külsőleg, ránézésre szinte semmi sem változott. Pontosan ugyanakkora, pontosan úgy néz ki, azonban az anyaghasználatban, az összeszerelés minőségén sikerült javítani. A korábban kritikaként felmerült recsegő-ropogó hátlapot sikerült egy jobb minőségű elemre cserélni, mely így már nem hagy kívánnivalót maga után. Mindemellett az eddigi Galaxy sorozatból a Galaxy S Plus hasonlít leginkább az iPhone-ra: az előlapot körülfogó fémes kerettől kezdve a méretig több olyan pontot találunk a telefonon, melyet vélhetően az Apple készüléke inspirált.

A többi módosítás műszaki jellegű, melyek közül a legfontosabbak, hogy a korábbi 1 GHz processzort egy 1,4 GHz-en ketyegő modell váltotta, az akkumulátor kapacitása 1500 mAh-ról 1650 mAh-ra nőtt, a 7,2 Mbps sebesség helyett immáron akár 14,4 Mbps adatkapcsolattal száguldhat a készülék az interneten, valamint az Android 2.1 verziója helyett a 2.3 verziót futtatja.

Külsőségek

Bár a műanyag dominál, de a telefon összeszerelésére és anyaghasználatára immáron nem lehet panasz. Méreteit tekintve körülbelül az iPhone-nal egyezik, bár annál kicsit nyújtottabb, egészen pontosan: 64,2 x 122,4 x 9,9 mm. A készülék tömege mindössze 119 g, ami a méretet figyelembe véve nem sok.

A kezelőgombok és csatlakozók közül felül van az USB és az audió (3,5 jack), jobb oldalon mindössze a be/ki – mely egyben a billentyűzár – kapcsoló található, bal oldalra pedig a hangerőszabályzó került.

Az előlapon 3 gombot használhatunk, melyek közül a két szélső érintésérzékeny, bal oldalon az “almenü”, jobb oldalon a “vissza” gomb, a középső süllyesztett, de fizikailag is létező gomb funkciója pedig, hogy bárhonnan a kezdőképernyőre vigyen.

Maga a telefon ergonómiailag remek kialakítású, nem hiába nem is változtattak ezen a Plus piacra dobásakor. Habár a készülék a termetesebb telefonok közé tartozik, mégis stabilan fogható, a gombok ideális helyen vannak, könnyen rááll az ember keze mindenre a használat során.

Tapasztalatok

A 4″ Super AMOLED kijelző a maga 480×800 felbontásával gyönyörű képet ad, mind a színek, mind az élesség terén, és a betekintési szög tekintetében is verhetetlennek látszik.

A processzor bár nem a manapság egyre elterjedtebb kétmagosok közül kerül ki, a maga 1,4 GHz tempójában tökéletesen ellátja feladatát, minden villámgyors, akár grafikai megjelenítésre vagy alkalmazások indítására és futtatására gondolunk.

Kamerából kapunk elsődlegeset (előlapon, VGA, 480*640) és másodlagosat is. Az előbbivel ennél bővebben nem érdemes foglalkozni, – videótelefonáláshoz jó lesz, – az utóbbival annál inkább. A fő kamera tehát 5MP-es, 720p videófelvételre alkalmas, automatikus fókusz támogatással, viszont vaku nélkül. A készülék nem egy fotózás orientált tervezés eredménye, hiszen az 5MP nem számít túl soknak manapság, továbbá nem hogy vakut, de dedikált kamera gombot sem kapunk a telefon kezelőszervei között. Az előbbi megállapítást támasztja alá telefonnal készített képek minősége is? kicsit szemcsés, kicsit homályos.

Ilyen képeket és videót készít:

Magának az operációs rendszernek, az Androidnak a bemutatása felesleges lenne, szokás szerint könnyen jól, és ezen a készüléken gyorsan is használható természetesen.

Samsung Galaxy S Plus pontos specifikációja jelenleg a hivatalos gyártói oldalon még nem található meg, csak a Plus nélküli Samsung Galaxy S verziónak, de ez is tökéletesen kielégíti az információhalmazra vágyók éhségét, ha figyelembe vesszük a bevezetőben felsorolt módosításokat.

Konklúzió

Habár házon belül a Samsung Galaxy S II letaszította a Galaxy S-t a trónról, továbbra is kiváló készülék, főként a Plus verziót jellemző tuningokat is figyelembe véve. Ha nem a fotózás a szenvedélyünk, akkor egy hosszútávon szerethető, jól kezelhető telefonunk lehet a Samsung Galaxy S Plus. Tekintve, hogy már 80.000 Ft körül meg lehet venni a készüléket, ár-értékben is mindenképp ajánljuk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés