Connect with us

technokrata

Extravagáns táblagépek a Sony-tól

Kütyük

Extravagáns táblagépek a Sony-tól

Duplaképernyős megoldás a japánoktól is.

Tegnap mutatta be két új táblagépét a távol-keleti vállalat, melyet nemes egyszerűséggel Sony Tabletnek kereszteltek el. Az S1 modell inkább a „hagyományos” vonalat követi: 9,4 colos – természetesen érintésérzékeny – kialakítású masináról van szó. Ezzel szemben az S2 csupán 5,5 colos kijelzővel bír, ám ebből rögtön kettő is került bele. Utóbbit a sokat kommunikálóknak ajánlja a japán vállalat.

sony_tablets.jpg

Mindkét tablet a Google Android 3.0 operációs rendszerére alapul, és rendelkezik Wi-Fivel, illetve képes mobilhálózatokra (3G/4G) csatlakozni. A Sony szerint nem csak internetezni, böngészni és e-maileket olvasni lehet a készülékkel, hanem egyben hozzáférést nyújt az olyan digitális tartalmakhoz, mint videók, játékok és könyvek. Természetesen erre a vállalat saját hálózati szolgáltatását kínálja; ennek megfelelően a tabletek Playstation kompatibilisek, azaz képesek a PS-re írt, Androidra portolt játékok futtatására.

Sony Tablets nokkel.jpg

Az S2-es érdekessége, hogy a két 5,5 colos kijelző akár egyetlen nagy képernyőként is használható, például website-ok megjelenítéséhez. Ugyanakkor két különböző feladatot is elláthatnak az LCD-k. Az egyiken például videót nézhet a felhasználó, miközben a másik képernyőn e-maileket olvashat és írhat, virtuális billentyűzetével.

Egyelőre egyik modell pontos paraméterei sem ismertek, sem súlyuk, sem áruk nem nyilvános. Azt azonban elárulta a Sony, hogy valószínűleg ősszel érkeznek majd a piacra, ami csúszást jelent az eredeti tervekhez képest. A vállalat azzal indokolta ezt a késést, hogy mind hardver, mind szoftver, mind szolgáltatás tekintetében magas minőségre törekszik.

Sony Tablets Kunimasa Suzuki.jpg

Kunimasa Suzuki az új Sony táblagépekkel

„A Sony Tablet célja a szórakoztatás lesz, miközben a felhasználók gondtalan élményét felhőalapú szolgáltatások garantálják. Új életstílust akarunk létrehozni a hardver, a tartalom és a hálózat integrálásából.” – nyilatkozta a bemutató kapcsán Kunimasa Suzuki, a vállalat vezető alelnöke és fogyasztói termékekért és szolgáltatásokért felelős részlegének helyettes elnöke.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin