Connect with us

Hirdetés

technokrata

5 alkalmazás, ami rávesz a sportolásra

Kütyük

5 alkalmazás, ami rávesz a sportolásra

Információs társadalmi aberráció, vagy digitális forradalom vajon az, hogy attól jobb kedvünk van sportolni, hogy eredményeinket a világ összes emberével megoszthatjuk? Nem tudjuk, de megmutatjuk hogyan csináld:)

Itt a jó idő és lassan ideje felkészülnünk arra, hogy a ruhadarabok csökkenésével egyre többen látják a télen felszedett kilóinkat. Ma már több applikáció létezik arra, hogy sportteljesítményünk rögzítésével és megosztásának lehetőségével kedvünk legyen kimozdulni otthonról. Léteznek sportágspecifikus alkalmazások is, de vannak olyanok is, amelyek többféle aktivitás közben is használhatók. Íme.

Nike +

A Nike az elmúlt években tudatosan azonosíttatja magát – többek között – a futással, melyhez erősen asszociatívan társítja termékeit is. A Nike + az első olyan alkalmazás, melyhez külön chip kell a cipőbe: az iPod, vagy iPhone (3GS-től felfele) ezzel a kütyüvel, mint lépésszámlálóval kommunikál és méri teljesítményünket. Az alkalmazás aztán összegzi, kitwitteli, Facebook-ra kipostolja eredményeinket, melyről statisztikákat is készít és különböző virtuális versenyekre is invitál bennünket a www.nikeplus.com oldalon keresztül. Amennyiben nincs chipes cipőnk (melyek ára modelltől függően olyan 12.000 Ft-tól kezdődik), de iPhone-t használunk, úgy „normális” cipővel leginkább a Nike + GPS iPhone alkalmazás használata javasolt, ennek hátránya, hogy mivel GPS adatokból méri teljesítményünket, így futógépen nem használható.

Endomondo

Az egyik legnagyobb sport közösségnek az előnye kétség kívül az, hogy szinte valamennyi készülékkel és operációs rendszerrel kompatibilis: legyen Blackberry-nk, Nokiánk, HTC-nk, LG-nk, Motorolánk, Sony Ericssonunk, vagy Samsung telefonunk, egy telefonszám megadásával máris megkapjuk az ingyenes alkalmazás letöltésének lehetőségét itt: http://www.endomondo.com/download/. Az applikáció csak GPS-képes készülékeken fut, és a beépített helymeghatározó alapján loggolja sportteljesítményünket, legyen szó futásról, gyaloglásról, vagy bicajozásról. Az aktuális edzésünk után térképen meg is nézhetjük, hogy hol jártunk, rádaásul magához az alkalmazáshoz vásárolhatunk pulzusmérő karkötőt is. Természetesen regisztrációnk egyszerűen összekapcsolható a Facebookkal is, így minden eredményünket kirakhatjuk az üzenőfalunkra is és beszedhetjük napi teljesítményünkre a buzdító like-okat.

(Nokia) Sports Tracker

Ahogyan az első kettő alkalmazás, úgy a Nokia Sports Tracker alkalmazás is ingyenes. A kezdetben csak Nokia telefonokon elérhető applikációba futás, séta, biciklizés, síelés, plusz két testeszabható sportág is beállítható, melyekhez  kapcsolódó aktivitásunkat külön mérhetjük, természetesen GPS-alapon. 2010. közepén az Ovi áruház megjelenésével a Nokia kiugrott az addig béta alkalmazás mögül és azóta a kvázi márkafüggetlen www.sports-tracker.com oldalon férhetünk hozzá edzéseink adataihoz. Vélhetően ennek a lépésnek is köszönhető, hogy az alkalmazás ma már  több platformon – akár iOS-en és Androidon is – elérhető.

Sportstracklive

Amíg a Nike + csak iPhone-osoknak (és bizonyos iPodokra) elérhető, addig a Sport Track Live kizárólag Android-alapú készülékekre tölthető le, szintén ingyen. A szintén több sportot támogató alkalmazás nagyon hasonló, mint a Nokia Sports Tracker: szintén GPS-alapon track-keli és tárolja edzéseinket. Az egyes edzések eredményeit később mind telefonon, mind pedig a http://www.sportstracklive.com oldalon is láttatja az app, ráadásul ehhez is vásárolhatunk külön pulzusmérő karpántot. Dicséretes, hogy az alkalmazás indulásakor a program figyelmeztet minket azokra a dolgokra, amikre figyelnünk kell a használatakor: ne zsebbe rakjuk a telefont, mert akkor nem látja az égboltot, és lehetőség szerint éppen ezért használjunk karra erősíthető tartót sportolás közben.

Garmin Forerunner

Talán az egyik legköltségesebb megoldás lehet a modelltől függően mintegy 30 – 40.000 Ft-ért beszerelhető spéci, vízálló GPS-es óra a Garmintól, mely egy feltöltéssel 10 óra edzést tesz lehetővé. A drágább változatok pulzust is mérnek és a Garmin Connect alkalmazással szinkronizálva szintén statisztikákat készítenek eredményeinkről. A kütyük a

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=349&ra=true oldalon tekinthetők és vásárolhatók meg.

Akármelyik változatot is használjuk, fontos, hogy ha most kezdünk neki edzésünknek, úgy előtte mindenképp konzultáljuk egy személyi edzővel annak érdekében, hogy egyrészt ne erőltessük túl magunkat, másrészről pedig azért, hogy étrendünket is megfelelőképpen módosítsuk. A kenyér, sör, cukros italok és egyéb junk food-ok megvonása 2 hónap alatt kis testmozgásssal akár -10 kilót is jelenthet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés