Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ilyen az új Google telefon

Kütyük

Ilyen az új Google telefon

Az amerikai keresővállalat ismét belenyúl a mobilpiacba.

Az év elején megjelent Nexus One okostelefonnal a Google jelentős lökést adott az Android platform előretörésének; utána azonban úgy látszott, hogy amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is tűnik a HTC gyártotta készülék a piacról – és nem is lesz utódja. Noha a Samsung korábban hivatalosan cáfolta, most mégis megjelent a vállalat készítésében a második Google telefon. A Nexus S névre keresztelt eszköz debütálása egészen csendben történt, holott újabb forradalmat indíthat el…

Google Nexus S

Amint arról mi is beszámoltunk, maga Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója mutatta be november közepén az okostelefont, igaz, technikai paraméterei akkor nem váltak ismertté. Nem úgy, mint most: az amerikai boltokba december 16-án kerülő Nexus S 530 dollárért vásárolható meg kártyafüggetlenül a Best Buy-tól, és 200 dollárért a T-Mobile-tól, kétéves hűségnyilatkozat aláírása mellett.

A hardver nem különösebben kiemelkedő – legalábbis abban a tekintetben, hogy a csúcskategóriás Android mobilok között már láttunk ilyet. Nem is titkoltan a Samsung Galaxy S „Google-izált” változatát kapja kézhez a vásárló, ám a belső változtatások elég jelentősek. Egyrészt ez a telefon rendelkezik először az operációs rendszer következő változatával: a kis készüléken az Android 2.3-as verziója, a Gingerbread fut. Ezzel, és az integrált NFC chippel feleslegessé válik a bankkártya is, mivel a Nexus S képes a felhasználó bankszámlájának kezelésére, hasonlóan egy plasztik lapocskához. Említést érdemel még az új virtuális billentyűzet, melynek használatával könnyebbé válik a szövegbevitel, ígéri a Google.

Google Nexus S

Végül néhány technikai paraméter: az új Google mobil 1 GHz-es Hummingibrd processzort kapott, elülső (VGA) és hátsó (5 MPX) kamerákat, illetve 16 GB-nyi belső memória gondoskodik az adatok tárolásáról. Rendelkezik gyorsulásmérővel, és természetesen képes 802.11n Wi-Fi hálózatokra is csatlakozni. Európai megjelenése egyelőre nem ismert.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés