Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan jön az adat a Hungaroringről?

Kütyük

Hogyan jön az adat a Hungaroringről?

A hétvégén a Hungaroringen csak egy dolog lesz gyorsabb, mint a Formula 1 , az információáramlás. Ezt pedig az Invitelnek, mint az infrastruktúra üzemeltetőjének kell biztosítani, és nem lehet hibázni.

A „száguldó cirkuszt” kétszáz millió ember nézi világszerte, így nem fordulhat elő, hogy akár csak egy pillanatra is megszakad az internet, vagy a telefon a pályán. Folyamatosan biztosítani kell, hogy akár több ezer felhasználó is egyszerre használja az internet vagy telefon hálózatot. A feladat megoldásához a legmodernebb technika mellett, komoly szakértelemre, pontos, gyors és megbízható munkára is szükség van.

Az Invitel olyan hálózatot épített ki, amely képes minden felmerülő tele- és infokommunikációs igényt megoldani. Többek között 200 különböző technológiájú internetszolgáltatás (ADSL, SDSL, bérelt vonal, WiFi), 170 db hangszolgáltatás (ISDN és analóg), 2 – nagy sávszélességű igények kielégítésére szolgáló – 155 Mb/s sebességű STM-1 és több 100 méter optikai kábel biztosítja a közvetítés kifogástalan működését. Az igények évről évre nőnek, de folyamatos fejlesztésekkel a cég képes megfelelni a Formula 1 elvárásainak is – mondta Zsembery György, az Invitel üzleti működéséért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az Invitel 2001. január 1-e óta hivatalos kommunikációs partnere a Hungaroring Zrt.-nek. Az elmúlt 10 évben rendkívül nagy fejlesztésekre volt szükség ahhoz, hogy az ugrásszerűen növekvő infokommunikációs igényeket a versenyek, így a Formula 1 idején is zavartalanul ki lehessen elégíteni. Az Invitel többek között külön optikai kábelt telepített a versenypályához és gyakorlatilag bármilyen távközlési igényt képes megoldani. A verseny alatt több mint 40 inviteles szakember dolgozik majd azon, hogy idén is tökéletesen működjön az infokommunikációs hálózat.

A Hungaroring kiemelt partnerének tekinti az Invitelt, mivel a Formula 1 versenyek meghatározó eleme a kommunikáció. Az Invitel nyomon követi a technológia fejlődését és szolgáltatásait évről-évre fejlesztve, a legmodernebb infokommunikációs hátteret, illetve az ahhoz kapcsolódó optimális megoldásokat nyújtva folyamatosan megfelel a Formula 1 növekvő elvárásainak – nyilatkozta Dancsó Pál, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés