Connect with us

technokrata

A Google meghunyászkodik Kínában

Kütyük

A Google meghunyászkodik Kínában

A kínai kormány nemtetszését fejezte ki a Google cenzúrakerülő magatartása miatt, ezért kilátásba helyezte a cég honlapjának felfüggesztését a világ legdinamikusabban fejlődő internetpiacán – írja a Bloomberg.

A Google a felhasználóit március óta a kínai weboldaláról a cenzúramentes hongkongi oldalára irányítja. A kereső ezzel sérti azokat a kínai törvényeket, melyek a politikailag megkérdőjelezhető tartalmak szűrését prioritásnak tartják a szabad internethasználathoz való joggal szemben.

Ha ez a továbbiakban is így marad, akkor a hatóságok valószínűleg nem újítják meg a Google honlapjának működési engedélyét a kínai piacon, így elsötétülhetnek a Google oldalai Kínában.

A Google a kormány bejelentésére reagálva közölte, abbahagyja a felhasználók automatikus átirányítását, ezzel eleget téve a kínai vezetés kérésének – és megtartva a 30,9 százalékos piaci részesedését a világ legnépesebb országában. A pálfordulásnak értékelhető bejelentés hatására az amerikai tőzsdéken a Google egyik legnagyobb vetélytársa, a Baidu 4,5 százalékos csökkenéssel nyitott.

Kínában 2009 végén 384 millió internetezőt regisztráltak és a piac annyira dinamikus, hogy 4 éven belül ez a szám már 840 millióra is rúghat. Egy biztos, ha a Google továbbra is a kínai piac meghatározó szereplője kíván maradni, akkor meg kell szoknia a hatóságok vacilláló magatartását – véli Charles Mok, a hongkongi internethatóság egyik vezetője.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin