Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feldühítette az internetezőket a Google

Kütyük

Feldühítette az internetezőket a Google

Hiba volt a „redmondi út”?

A Microsoft megújult keresőjének, a Bingnek volt egy érdekes – vagy más nézőpontból: idegesítő – funkciója: a szolgáltatás kezdőlapja nem a megszokott semleges, fehér hátteret alkalmazta, hanem színes háttérképpel próbálta látványosabbá tenni a keresést. A Binget használók java elfogadta a lehetőséget, az újdonság varázsa meggyőzte őket arról, hogy a háttérkép illeszkedik a kereső designjába. Ugyanez a lépés azonban óriási felháborodást váltott ki a Google-felhasználók között.

Google hatterkep 1.jpg

Tegnapelőtt döntött úgy a keresőóriás, hogy riválisához hasonló lépéssel dobja fel kezdőlapját, ám ilyen negatív fogadtatásra valószínűleg nem számított. Míg a különböző híres emberekre, neves eseményekre emlékező Google logókat kedveli az internetező közösség (a játszható Pac-Man változat kifejezetten népszerű volt), addig az önkényes háttérkép beállítás sokaknál kiverte a biztosítékot. 24 óra alatt számos, a „fejlesztést” ellenző topik bukkant fel a keresőmotort üzemeltető vállalat felhasználókat segítő fórumán, több száz kritizáló hozzászólással hozva a Google tudomására, hogy átgondolatlanul léptek.

Google hatterkep 2.jpg

Tulajdonképpen nem is maga a háttérkép verte ki a biztosítékot, hanem annak megváltoztathatatlansága (és még a németekre mondják, hogy durva szavakat tudnak alkotni – Szerk.). A vállalat ugyanis kijelentette, hogy aki újra semleges háttérre vágyik, az lépjen be Google Accountjával, és állítsa át. Ez persze azt is jelenti, hogy ha valaki nem regisztrált az amerikai cég rendszerébe, akkor először ezen a procedúrán kell átesnie.

Google hatterkep 3.jpg

Időközben azonban akkora lett a felhasználói nyomás, hogy a Google visszakozott. Jelenleg mind az általános, mind a hazai oldal ismét fehér háttérrel érhető el, és a ma induló labdarúgó világbajnokság (hajrá portugálok! – Szerk.) tiszteletére ennek megfelelő logóval várja az információra vágyókat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés