Connect with us

Hirdetés

technokrata

30 százalékkal gyorsabb az új Google Chrome

Kütyük

30 százalékkal gyorsabb az új Google Chrome

Funkciókkal tömve érkezik a rekordgyors böngésző.

Elérhetővé tette Chrome 5.0 browserének bétaváltozatát a Google – a még nem végleges kiadás Windows, Mac OS X és Linux környezetben egyaránt használható. Méghozzá nem is akármilyen tempóval: a fejlesztők szerint az optimalizált V8 JavaScript motorból még több teljesítményt tudtak kifacsarni. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy a Chrome 4 bétához képest 30 százalékkal lett gyorsabb az alkalmazás, míg az elsőgenerációs bétaverzióhoz mérve 213 százalékot javult a tempó.

Nem csak a sebesség, hanem a funkcionalitásbeli bővülés is szót érdemel. A mostanában egyre népszerűbbé váló HTML5 támogatás több tekintetben is megjelenik a Google böngészőit használók számára. Támogatni fogja a földrajzi elhelyezkedést (geolokáció) figyelembe vevő szolgáltatásokat, az alkalmazáscache-t, valamint új drag&drop funkcióval rendelkezik. Továbbfejlesztett szinkronizációs képességekkel biztosítja, hogy a felhasználók ugyanazokat a témákat, kezdőlapokat, webes tartalmakat és nyelvi beállításokat használhassák az 5.0 béta kiadásában, több különböző számítógépen.

Nem akar (legalábbis egyelőre) ítélkezni a Google, így ez lesz az első olyan változata a browsernek, amely integráltan tartalmazza az Adobe Flash Player plug-injét. A döntés áldásos hatással van a biztonságra, több szempontból is. Egyrészt a leendő felhasználók nem „valahonnan” szerzik be a webes videók lejátszásához szükséges kodeket, hanem már az alkalmazás telepítésekor kézhez kapják. Másrészt az Adobe plug-injéhez folyamatosan készülő biztonsági frissítések automatikusan jutnak el a PC-kre – ehhez a Chrome saját frissítő mechanizmusát használják fel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés